avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte? Copilul meu este...

Ce se poate face in cazul acesta? Cine minte?


Copilul meu este diagnosticat cu autism si face ore de terapie la centrul specializat din oras.

Sunt unele zile in care nu a fost prezent la terapie, absenteaza des, mama lui nu l-a dus pe diferite motive (ba ca sunt in vacante prelungite, ba ca din motive personale, ba ca este bolnavior...)
Cum mama lui nu mai comunica cu mine de 2 saptamani, pe nicio cale de comunicare, fara a avea vreo stare conflictuala sau limbaj neadecvat, am inceput sa sun la centrul acela sa intreb daca copilul este adus la orele de terapie.

Luni, pe data de 23, mi s-a comunicat de la centru ca micuțul meu a fost invoit toata saptamana fiindca este bolnavior. Ok. Incerc sa o sun pe mama copilului, i-am trimis sms-uri in care o intreb care este starea copilului, daca are febra, cum se simte, daca o pot ajuta cu mai multi bani sau daca pot veni la adresa lor sa pot ajuta in vreun fel anume. Nu am primit niciun raspuns la sms-uri.
Am sunat la medicul de familie sa intreb ce tratament urmeaza copilul, iar medicul de familie mi-a spus ca mama copilului nu a trecut pe la cabinet cu copilul, nu a cerut tratament, nimic. Mi-a spus că el poate oferi doar avizul de intrare in colectivitate cand mama solicita acest aviz pentru a duce copilul inapoi la centru.


Bun. Dar acum intreb, cine stabileste cat de bolnav este copilul si cate zile sa stea acasa?
Si daca mama anunta la centru ca este bolnav, el fiind sanatos, la medicul de familie nu a fost pentru tratament.... avizul acela in baza la ce este eliberat de medicul de familie? O simpla consultatie?

Am vazut poze cu copilul de e contul de facebook al sefului meu (mi-a aratat dansul), copilul fiind bine mersi, slava Domnului, plecat cu mama lui in alt oras, in parc, zambitor (ieri a fost ziua lui de nastere, a implinit 5 ani, iar eu nu am putut sa fiu langa copil pentru a-i oferi un cadou sau sa petrecem timp impreuna). Nu am putut sa contactez mama, nu a raspuns nici la telefon, nici la sms...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:11, 30 Mai 2022
Sesizari la DGASPC,avocat ,litigiu pt stabilirea unui drept de vizita daca nu aveti,daca aveti executor pt a fi respectat etc.
Am inteles. Multumesc pentru raspuns.

Dar daca mama doreste sa schimbe domiciliul actual al copilului, in alt oras, este nevoie sa imi solicite acordul pentru schimbarea de domiciliu?
Atata timp cat va afecteaza autoritatea parinteasca comuna si dreptul de a mentine relatiile personale cu minorul, ori posibilitatile concrete de terapie pt minor, da ar trebui sa existe acordul dvs.

Orice decizie privind minorul trebuie sa aiba in vedere exclusiv interesul sau, nu neaparat cel al parintilor,

Pe de alta parte, nici nu puteti impiedica un adult sa se mute unde considera ca ii e mai bine, unde gaseste un job mai bun sau unde poate fi ajutata (de parinti de ex).

De aceea raspunsul la intrebarea dvs necesita analiza concreta a situatiei personale si pri urmare consultarea unui avocat.
Mutarea în alt oraș trebuie făcută pentru motive temeinice.
Este afectat dreptul la vizita și doar instanta poate stabili în mod normal asa ceva.
Exista insa mai multe opinii în astfel de cazuri.
Contează și ce hotărâre aveți.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu copil fără informarea celuilalt părinte Marius-Toader Marius-Toader Schimbare domiciliu copil fără informarea celuilalt părinte. Bună ziua! În anul 2020 m-am despărțit de mama copilului și am convenit de ... (vezi toată discuția)
Mama copilului nu mai tine cont de înțelegerea de comun acord ... Mihaescu1982 Mihaescu1982 Mama copilului nu mai tine cont de înțelegerea de comun acord si dorește sa schimbe domiciliul acestuia. Ce pot face? Dintr-o relație în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)