tata a decedat de 11 ani ,are 2 copii.mama locuieste cu bunica care ia facut act pe casa ei.tata a avut o casa inainte de casatorie neterminata cu 1000 mp(la tara in jud.buzau) unde nu a stat nimeni.de 7 ani eu ,fiica lui,m-am casatorit si mutat in casa.vrem sa trecem pe numele nostru casa ,mentionam ca sora si mama renunta la mostenire
(tata nu a mai avut alte proprietati).ce acte trebuie si cat costa?
buna seara!
dvs investiti instanta de judecata cu o actiune care va avea urmatoarele capete de cerere:
-sa constate deschisa succesiunea de pe urma defuctului X
- sa constate cine sunt mostenitorii, cotele si compunerea masei succesorale
- sa partajeze averea acestui defunct.
odata inregistrata actiunea, o sa primiti citatii in care vi se va indica I tremen de judecata.
la acel prim termen dvs va prezentati cu o conventie " TRANAZACTIE" in care dvs ca mostenitori va exprimati modul in care intelegeti sa se stinga acest litigiu:
-Y intelege sa ia in deplina prop si posesie bunul cutare.
-Z si W inteleg sa primeasca sulta.
acum ati inteles?
Taxa de timbru
ionescualecu
Buna ziua! pentru partaj succesoral si iesire din indiviziune trebuie sa achit taxa de timbru atat pentru stabilirea masei succesorale dar si procent din val ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune
Succesorul
Buna Ziua,
Tatal meu a decedat acum citeva luni. Mama mea si cu mine suntem singuri mostenitori. Mama impreuna cu tata detin un apartament si un teren. ... (vezi toată discuția)