avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Cum se factureasa energie electrica dupa depasirea ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Cum se factureasa energie electrica dupa depasirea plafonului de 300 de kwh? Conform contractului? Daca eu am cf contractului un tarif mai mic, poate furnizorul sa imi impuna un tarif mult mai mare pe motiv ca am depasit acea limita de 300kwh?

Buna ziua. Pe luna aprilie am primit o factura dubla comparativ cu luna martie, desi am avut un consum mai mic. Furnizorul mi-a argumentat ca am depasit consumul de 300kwh si ca, incepand cu luna aprilie se aplica noul tarif reglementat si ca tariful din contractul meu, inca valabil, nu se mai aplica, ci tariful din OUG 27/2022.

Problema este ca pe factura am o linie cu consumul facturat si o alta linie, cu acelasi consum facturat, denumit diferenta facturare conform OUG 27/2022. Este corect acest tip de facturare? Desi am inca un contract valabil cu un tarif avantajos, sa fiu facturata in dublu pentru ca am depasit acea limita de 300kWh?

De asemenea, am pe factura aceasta mentiune:
"Dacă prețul din contractul tău este mai mic decât prețul final din tabelul de mai sus, iar consumul se încadrează în
limitele plafonate, se aplică prețul din contract (doar în perioada de valabilitate a condițiilor economice în vigoare).
După expirarea acestora, se va aplica prețul final de mai sus." (cf OUG 27/2022)

Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
anaverdis, utilizator
Cel mai recent răspuns: anufi , utilizator 13:35, 6 Iunie 2022
Bună ziua, sunt în aceeași situație, factura emisă la sfârșitul lunii mai este dublă față de cele precedente. Din cauză că nu ne încadrăm în limitele plafonate (300kWh), aparent, suntem obligați să plătim prețul final facturat, care, calculat conform OUG 27/2022, în cazul meu este de 1.32 lei/kWh, dublu față de tarifele din contract... Mie nu mi se pare corect, dar dpdv legal nu știu cum se poate proceda...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In contextul aplicarii oug 27/2022 , avand un consum de peste ... dannicolaierusu@gmail.com dannicolaierusu@gmail.com In contextul aplicarii OUG 27/2022 , avand un consum de peste 300KW, pe factura de curent apare o pozitie-aplicare OUG 27/2022 in care sunt facturati din nou ... (vezi toată discuția)
Oug 27/2022 energie electrică sile70000 sile70000 Buna ziua, Ma puteti, va rog, lamuri in legatura cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 27/2022? Fac parte din categoria clientilor casnici al caror ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)