avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu de curând am făcut o procura de imputernicire la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu de curând am făcut o procura de imputernicire la notariat ...

Eu de curând am făcut o procura de imputernicire la notariat in care pot să deschid un cont pentru Mama mea la First Bank.Zis și făcut am venit acasă cu actele făcute de la Banca in care conține datele de logare la online banking.A doua zi am constatat că au dispărut actele de logare cât și procura de împuternicire.A treia zi am fost sunat de președinta că procura și actele de la banca sunt la ea și că mi le da cu o singura condiție dar trebuie să vorbesc cu ea mai întâi.In primul rand vreau sa spun că nu mi-am lăsat actele in afara casei și în al doilea am un martor/vecin că a intrat cineva in casa mea seara când era întuneric iar eu și mama mea dormeam atuncea.Precizez că mama mea suferă de o boala care nu-i permite sa se deplaseze .Intrebarea mea este ce poate să facă cu procura mea și cu datele de acces (oricum am reușit să procur de la banca alte date de acces și să creez contul online) dar mă tem în privința procurii ?!
Locuiesc in Pantelimon la parter la un bloc de 10 etaje.
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
GeoTud, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:18, 14 Iunie 2022
Cu procura se poate face doar ce scrie în ea.
In acea procura conține datele CNP ale mamei mele și a mea.Problema e următoarea:le poate folosi la banca respectiva sa manipuleze contul mamei mele sau să găsească un notar corupt care să falsifice procura?Și hotul adica hoata a fost găsită ce pot sa fac in cazul de fata in cazul hoaței?E vrea să mă șantajeze și efoarte sigura pe ea că poliția nu-i poate să facă rau.Individa are și agenție imobiliară.Mama mai are un cont la acea banca,un cont pentru pensie.Mai de precizat că individa are notari din cartier la degetele sale.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
GeoTud, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa "manipuleze" contul mamei, trebuie sa fie specificat în mod expres lucrul asta în procura. Plus ca trebuie împuterniciți doamna respectiva.
Or, procura e pentru deschiderea contului și imputernicitul sunteți dvs.
Cu cnp-ul și alte date, în lipsa persoanei și a actului de identitate în original, nu are ce face.
Nu va mai faceți scenarii de filme, ca niciun notar nu se manjeste și nu își risca profesia pentru un fleac de procura.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
raluk0207, utilizator
După ce m-am întâlnit cu președinta și am discutat.Si exact cu m-am așteptam președinta mă șantaja.Cerintele ei erau următoarele(incercati sa nu râdeți):
1.de fiecare când vine iarna și ninge sa dau zăpadă jos
2.Sa am o relație cu una din fetele vecinei de la apartamentul de alaturi
3.Sa îmi ceri scuze față de vecinii cu care am fost in conflict verbal deși ei mi-au greșit și alți vecini sunt de aceeași părere cu mine)
4.Sa plătesc niste taxe suplimentare la întreținere la care eu și ceilalți nu eram de acord.
5.Sunt pun osul să slăbesc
Și după aceea mai discutam!
In primul rand vreau sa spun că sunt un adult de 47 de ani și să mi dea respectul care mi se cuvine și în al doilea rând nu pot sa respect aceste conditii.
Cea care mi le-a furat a fost una din fetele vecinei de la apartamentul de alaturi.Spun asta ptr. ca un vecin mi-a spus deoarece ea a mai furat și de la el dar dansul a iertat-o.
Dar in fine ce pot sa fac in situația de față in afara de faptul că trebuie să am grijă să nu mai ușa descuiată?
De reținut că eu nu am cele mai bune intenții fata de președinta și vecina cu fetele sale.Si îmi imaginez că nu pot sa le reclam la poliție având în vedere că au intrat nepoftite in casa.Un lucru care e pasibial de puscarie

GeoTud a scris:

In acea procura conține datele CNP ale mamei mele și a mea.Problema e următoarea:le poate folosi la banca respectiva sa manipuleze contul mamei mele sau să găsească un notar corupt care să falsifice procura?Și hotul adica hoata a fost găsită ce pot sa fac in cazul de fata in cazul hoaței?E vrea să mă șantajeze și efoarte sigura pe ea că poliția nu-i poate să facă rau.Individa are și agenție imobiliară.Mama mai are un cont la acea banca,un cont pentru pensie.Mai de precizat că individa are notari din cartier la degetele sale.

Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
GeoTud, utilizator
Domnule draga, am incercat sa nu rad dar a fost imposibil. Lasand, insa, gluma la o parte, ori dvs. exagerati, ori presedinta (de bloc, asociatie, comitet inteleg) e nebuna de legat si tb sa faceti plangere penala. Cel mai bine stiti dvs. cum stau lucrurile. Revenind la procura, nimeni nu poate face nimic cu ea. Ati deschis contul, presupun, ati depus procura la banca (macar in copie) cd ati deschis contul, presupun ca sunteti imputernicit si sa operati pe cont sau macar sa ridicati cardul din banca asa ca, daca nu doriti sa depuneti plangere, vedeti-va de viata mai departe. Iar daca o sa mai aveti nevoie de procura, mergeti la notarul la care ati incheiat-o si va ajuta el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pensie cristi0009 cristi0009 Mama vrea sa plece din tara si vrea sa-mi faca procura la pensie sa i-o ridic eu.Problema este ca ANAF-ul i-a blocat un sfert din pensie si va intreb daca ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cyan cyan cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind ... (vezi toată discuția)
Bună ziua!va rog sa îmi dați un sfat. mama mea este paralizata ... corina37mcm corina37mcm Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este paralizata de 20 ani.Primeste pensia intr-un cont bancar unde avea împuternicire tatăl meu.In urma cu ... (vezi toată discuția)