avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat. Mama mea este paralizata ...

Bună ziua!Va rog sa îmi dați un sfat.
Mama mea este paralizata de 20 ani.Primeste pensia intr-un cont bancar unde avea împuternicire tatăl meu.In urma cu un an,tata a rătăcit cardul atasat la contul de pensie al mamei și l-a blocat prin apel telefonic.Mergand la banca sa solicite altul,s-a constatat ca ii expirase împuternicirea.Acum mama nu are acces la bani.Nu poate merge sa semneze la notar o alta împuternicire pentru ca starea ei de sănătate s-a mai degradat între timp.Are deficit de vorbire și nici nu poate scrie.Cum putem proceda sa refacem acea împuternicire.Multumesc pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:34, 27 Octombrie 2022
Plătiți deplasarea NOTARULUI să vină la domiciliul mamei. Vorbiți cu notarul să vă facă programarea si se va deplasa la domiciliul mamei.
Mergeti sa vorbiți la notar.
Vedeți dacă nu cumva ar trebui pusa sub interdicție judecătorească.
Cred ca ar trebui sa ii aducă poștașul pensia.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate să apară o problemă, dacă NOTARUL va sesiza o diminuare a discernământului, și în acest caz ar putea refuza să-i elibereze o nouă împuternicire.

Poștașul ar fi cea mai bună soluție în astfel de situație complicată.
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2022
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista institutia punerii sub interdictie, legislatia a fost substantial modificata incepand cu finalul lunii august 2022. Daca mama are inca capacitatea de a discerne (cu toate dizabilitatile mentionate de dvs) notarul - care face deplasarea la domiciliu caci au aceasta abilitate dar nu toti o accepta - va aprecia daca poate da o procura sau numi un asistent la semnarea actelor.

Asa ca primul lucru este sa discutati cu un notar dispus sa faca o deplasare la domciliul mamei, sa ii prezentati actele medicale si sa va poata sfatui.
Mulțumesc frumos pentru sfat.O zi frumoasă!

Alte discuții în legătură

Procura notariala cora1 cora1 Buna ziua, Mama mea este bolnava de Alzheimer faza moderata si in ultima vreme simptomele bolii s-au agravat. Necesita supraveghere permanenta si o solutie ... (vezi toată discuția)
Procura speciala cyan cyan cum pot obtine o procura sau imputernicire prin care sa o pot reprezenta pe mama mea care se afla internata in spital si nu poate fi deplasata fiind ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura Catalin@89 Catalin@89 Buna ziua,vreau sa ii fac bunicului titu de propietate pe un teren si el are handicap si zace la pat,am facut masuratori si cerere la primarie,m am lovit de ... (vezi toată discuția)