avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1263 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,mama mea este in concubinaj cu partenerul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,mama mea este in concubinaj cu partenerul ei si recent ...

Bună ziua,mama mea este in concubinaj cu partenerul ei de 15 ani si recent a vandut un apartament si vor sa ia o garsonieră,ce ar trebui sa faca ca mama mea sa mosteneasca această garsonieră in caz ca se întâmplă ceva cu el ,menționez el mai are doi copii din căsnicie anterioara,va mulțumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
SorynFB, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:55, 2 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa cumpere garsoniera doar mama.
Și eventual, sa ii constituie concubinului un drept de uzufruct viager.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2022
raluk0207, utilizator
Sa o cumpere doar ea. Nefiiind casatoriti, nu il poate mosteni nici chiar daca el ii face testament deoarece el avand copii, mostenitori rezervatari, acestia pot ataca un eventual testament. Al cui era apartamentul?
Al lui
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca era al lui, inseamna ca el l-a vandut >))
mama o fi fost imputernicita.
daca vrea sa mosteneasca, sa ii lase un testament, e mai bun decat nimic.
sau sa ii dea drept de uzufruct viager, macar sta pana moare acolo.
In situatia asta, cand banii provin exclusiv din fondurile lui, irelevant cine cumpara. Insa el ii poate dona o parte din bani apoi pot cumpara impreuna. In felul asta gasesc ca este mai acoperita decat cu un testament fiindca daca ii doneaza jumatate din bani, doar acea suma ar putea fi supusa reductiunii in cazul in care decesul lui survine anterior decesului ei. Iar la cumparare, el sa ii dea drept de uzufruct viager pe jumatatea lui.

SorynFB a scris:

Al lui

Alte discuții în legătură

Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct msavu msavu mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)