Bună ziua,mama mea este in concubinaj cu partenerul ei de 15 ani si recent a vandut un apartament si vor sa ia o garsonieră,ce ar trebui sa faca ca mama mea sa mosteneasca această garsonieră in caz ca se întâmplă ceva cu el ,menționez el mai are doi copii din căsnicie anterioara,va mulțumesc
Concubinajul nu este reglementat de lege, iar mama dumneavoastra are urmatoarea optiune:
-achizitioneaza aparatmentul din venituri proprii, iar dupa decesul acesteia sunteti unic mostenitor.
-concubinul locuieste cu aceasta, fara formalitati legale, si nu va avea drept de mostenire.
Daca, insa, acesta contribuie cu sume de bani, la plata pretului , bunul va fi comun , proprietate comuna pe cote-parti, dupa decesul concubinului copiii fiind succesori, in ce priveste cota-parte a acestuia, din dreptul de proprietate.(in lipsa unei conventii contrare).
Acesta, insa, poate perfecta un contract de intretinere, in favoarea mamei dvs, avand in vedere cota-parte detinuta din dreptul de proprietate.
Cata vreme obligatia contractuala este realizata, acest contract nu poate fi rezolutionat.
Mie varianta propusa de gi-jane mi se pare singura ok! Moral, legal, cum vreti. Vis-a-vis si de copii, in fond tatal lor a vandut un apartament bun propriu. Nici mama dvoastra nu iese rau! Cat o mai duce-o pe aici, nu o ploua, nu o ninge.
Masa succesorala
marian1969tm
buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
treidecinci
Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Uzufruct
msavu
mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)