avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pacalit de prieten
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pacalit de prieten

Salut. In primul ransd scuze ca nu stiu exact care este locul acestui post unde o sa incerc cat o mai scurta descriere a siutuatiei.
Acum multi ani m-am angajat si la firma unui prieten. Inca de la inceput s-a spus"mergem pe salariul minim si vedem cum compensam daca aduci mai multi bani". Ok si pentru ca treaba a mers, s-a facut un leasing pe firma pentru un auto pe care il foloseam eu, rata se achita din veniturile aduse de mine iar la final am platit eu 100 eur rata reziduala si am devenit proprietarul auto. Apoi am facut acelasi lucru pentru inca un auto a carui valoare totala era ~110.000 eur. Pe parcursul acestei perioade veniturile generate de mine nu au completat mereu suma de 1600 eur lunar motiv pentru care cu cateva luni inainte de final (4 luni) s-a ajuns ca din partea mea sa fie acoperite cam 84.000 eur iar firma sa contribuie cu 20.000 eur (suma acoperita de prietenul meu). Mai mult, pentru ultimele rate anterioare le-am dat eu cash sa depuna si sa achite ratele. De asemeni in acel moment mi s-a spus ai o luna sa dai cei 20.000 eur. si de aici a inceput nebunia. am anuntat ca nu am cum sa dau banii aia intr-un termen asa scurt (acest lucru se intampla la jumatatea anului trecut cand pandemia era in floare) si am spus sa ma lase cu plata pana la sfarsitul ctr de leasing (inca 3 luni). Tot atunci am propus si variante alternative: vindem masina (val de piata platipila de dealer min 50.000 eur) si imparim 80% eu ; 20% el sau a treia varianta imi da 40.000 eur si ii ramane lui masina. Nu a accepat nici una din variante, mi s-a cerut sa imi dau demisia si am fost anuntat ca la expirarea termenului de o luna imi va lua masina. Cu o zi inainte de a ridica masina l-am anunanta ca pot sai ii dau cei 20k eur pentru ca mi s-a aprobat un credit (fapt real) dar a spus ca nu il mai intereseaza , motiv pentru care a ridicat masina si a intrerupt orice comunicare. Auto este folosita acum de unul din actionarii firmei, finalizandu-se leasingul si intrand in proprietatea firmei. Acum intrebarea mea: Ce pot face sa recuperez macar o parte din suma cu care am contribuit? Ca si documente scrise exista doar niste emailuri si conversatii prin care el spunea cat am platit eu si cat am sa ii dau lui ca si datorie si tot felul de alte lucruri din care reiese clar ca masina aceea negociata de mine, ofertata catre mine de dealer, dar contractata pe firma, era pentru mine, la fel ca si in cazul primei masini.
Sper ca altii care citesc aceste randuri sa invete sa nu aiba incredere in prieteni, ca atunci cand iti e greu iti dau peste nas.
merci
un prieten fraier

PS: veniturile aduse de mine nu erau numai rata, in medie aducem in firma venituri de 7500-8000 eur lunar, iar costurile asociate erau minime.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:06, 2 Iunie 2022
Termenul de sesizare a instantei este de 3 ani de la scadenta.
Incercati prin avocat o notificare ca sa vedeți ce va face.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Termenul de sesizare a instantei este de 3 ani de la scadenta.
Incercati prin avocat o notificare ca sa vedeți ce va face.

Multumesc. Imediat dupa preluarea auto de catre ei le-am trimis doua adrese pregatite de avocat , dar semnate de mine, iar in ultima i-am pus in intarziere cu suma de 40 k si am propus mediere si negociere insa nu au raspuns nimic!
Sa inteleg ca ar trebui sa refac acest lucru dar documentele sa fie trimise direct de avocat?
Multumesc
Nu. Nu e nevoie sa fie trimise de avocat. Dar e nevoie sa fie trimise cu confirmare de primire si daca sunt si prin executor, cu atat mai bine.
Nu cred ca mai are sens o notificare.
Este dificil în justitie.
Poate o plângere penală dar e de analizat serios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco -recuperare daune din cauza lipsei bunului asigurat? SimbaTrade SimbaTrade Buna ziua si.. multumesc anticipat! Ma puteti ajuta cu un sfat pentru urmatoare speta: O polita CASCO prin leasing - o masina in service de 1,5 ... (vezi toată discuția)
Dealer auto escroc caut_solutie caut_solutie Va rog sa ma ajutati indicandu-mi care ar fi solutia in cazul de fata. Un dealer auto avea o masina de drive-test inmatriculata pe leasing. In ianuarie 2009, ... (vezi toată discuția)
Plata taxei vamale in caz de dauna totala ! Ana.Piticu Ana.Piticu In anul 2005 am achizitionat prin firma de leasing di-bas auto un chevrolet kalos.In urma cu 3 luni mi.a fost lovita masina(nu a fost vina mea).A fost ... (vezi toată discuția)