avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Bună ziua,

Mama a decedat anul trecut. Încă nu am dezbătut succesiunea. În numele părinților dânsei și probabil pe numele tuturor copiilor acestora au fost emise titluri de proprietate, ale căror copii rudele nu vor să le arate, ca atare nu știu despre ce este vorba.
Cum pot proceda pentru a intra în posesia acelor copii sau a unor documente (titluri) care să ateste proprietatea și care să fie valabile la notar? Poate realiza Primăria copii ștampilate pentru veridicitate sau să emită documente valabile în acest scop?
La dezbaterea succesiunii după mama sunt obligat să accept moștenirea cu toate titlurile pe care este mama menționată? Se poate face succesiunea fragmentat, adică pentru numai o parte dintre titluri și proprietăți?
Mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
im82, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:09, 31 Mai 2022
Da, puteti face "fragmentat" in sensul in care, dezbateti succesiunea apoi faceti uun supliment la certificatul de mostenitor daca va fi cazul.
Cat priveste titlurile, daca acestea sunt pe numele bunicilor, tb dezbatuta succesiunea dupa bunici. Daca sunt pe numele copiilor (mama si fratii ei), puteti solicita la Primaria/Prefectura emitenta sa va elibereze ori o copie cf cu originalul ori un duplicat ori ceva ce elibereaza ei. In Romania fiecare ograda are obiceiurile ei. Solicitati pentru succesiune cu dovada ca dezbateti succesiunea mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate bella_y bella_y Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificate deces si acte proprietate usernameg usernameg Ce acte sunt necesare pentru a deschide succesiune? Daca nu le am in posesie, cum se pot obtine? Se face cerere la primarie? E vb de succesiunea dupa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Bunicul meu a murit si in urma lui au ramas bunica si 2 copii disperati dupa avere....Unul dintre copii i-a furat bunicii titlurile de propietate ... (vezi toată discuția)