avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu proprietate

Buna ziua! Va scriu si eu cu o problema.Mama mea este mostenitoarea unui teren impreuna cu un nepot pe un titlu de proprietate lasat de bunica mea adica mama mamei mele ,sper sa ma intelegeti, problema este ca titlul de proprietate se afla la nepot si acesta refuza sa ii dea mamei mele titlul pentru a-si face o copie legalizata. Mama a fost si la politie si tot nu vrea sa il dea, in aceasta situatie ce poate face mama mea sa isi poata lua titlul de la nepot.Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:37, 23 Iulie 2009
deci bunica dvs a decedat, iar succesorii dansei sunt mama dvs si un nepot al dansei .
s-a dezbatut succesiunea dupa bunica dvs ?

reveniti cu mai multe detalii .
daca actul respectiv de proprietate a fost eliberat de un notariat, at mama dvs se poate adresa notariatului respectiv in vederea eliberarii unui duplicat de pe acel act .
daca nu s-a dezbatut succesiunea dupa bunica dvs iar mama si nepotul nu se inteleg cu privire la succesiune, dansa poate introduce actiune in instanta pt succesiune, solicitand judecatorului sa-i puna in vedere nepotului sa prezinte acel inscris .
Poate mama dv . sa mearga la emitentul titlului - Primaria - si sa faca cerere pentru eliberarea unui duplicat al titlului de proprietate .
O singura precizare. Emitentul titlului este Comisia Judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate ...... iar nu Primaria.
So ... copia conforma o poate elibera Comisia iar nu Primaria.
Pentru actiunea in succeesiune/iesire din indiviziune .. astfel cum spune si colega roxanel .. nu aveti nevoie decat sa indicati numarul titlului si suprafata de teren.
Pe care il aflati -numarul- de la Primarie de la rolul fiscal.
Solicitati Comisiei de fond funciar din cadrul Primariei eliberarea unei copii de pe acel titlu de proprietate, iar secretarul localitatii va poate pune stampila "conform cu originalul"
Succesiunea dupa bunica este facuta , problema este ca mama a dorit sa faca o copie legalizata dupa titlu pentru a-l avea in cazul in care doreste sa vanda partea ei , nepotul refuzand sa ii dea acest titlu,iar pentru a scoate duplicat de la prefectura ar trebui ca mama mea sa il declare pierdut ceea ce inseamna fals in declaratii. Voi incerca varianta cu o copie cu stampila primariei dar in cazul in care mama vrea sa vanda terenu aceasta copie este valabila in locul originalului? Va multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Help !! copie titlu de proprietate theathea theathea Va rog sa-mi spuneti carei institutii sa ma adresez pt a-mi elibera o copie legalizata dupa un titlu de proprietate eliberat de COMISIA JUDETEANA PT. ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate ContSters127894 ContSters127894 Buna seara.Bunicii mei au avut cateva hectare cu pamant.Mama este singura mostenitoare(titlul de propietate este pe numele bunicilor decedati). Cum pot ... (vezi toată discuția)