Foarte rău că i-ați dat o copie după actul de proprietate. Mai trebuie să-i dați și o copie după actul de identitate și cu care, cu cooperarea unui notar corupt, care se găsește ușor, vă puteți trezi la ușă cu un individ burtos, cu tatuaje și lanț de aur la gât, care vă solicită să-i eliberați apartamentul pe care recent i l-ați vândut!
A avut o astfel de inițiativă administratorul de la noi de la bloc. L-am liniștit când l-am întrebat unde ține copiile, cum le asigură securitatea, și cum răspunde ca scenariul de mai sus să nu se întâmple. Asta chiar l-a speriat - omul era de bună crednță, dar nu știa legea -.
Nu trebuie să dați nicăieri copii după acte, trebuie doar să le arătați în diverse situații. Dar chestia cu copia legalizată chiar mă lasă mască. Cam ce vârstă are președintele ăsta? Pe vremuri, administratorii de bloc erau foste "cadre", disponibilizate, cu năravuri vechi.
Pentru orice nemulțumire leagate de funcționarea asociației de proprietari, prima fază este plângerea la primărie.
kau a scris:
Buna ziua,
Presedintele asociatiei imi solicita copie legalizata a contractului de v-c. a imobilului pe care il detin, asta dupa ce i-am transmis o copie simpla a actului. Este aceasta cerinta una legala pentru a deveni membru al asociatiei de proprietari? De asemenea, exista un anumit format al cererii pentru a deveni membru al asociatiei? La momentul curent, in care am transmis doar copie simpla(fara cerere), am dreptul sa fac solicitari de imbunatatire a starii tehnice a cladirii(partilor comune)? Am dreptul sa fiu convocat(prin tabel convocator) la adunarile generale/de bloc? In prezent nu mi se onoreaza cereri de solutionare a situatie descrisa mai sus si de comunicare a unor acte ce tin de istoricul de activitate al asociatiei pe motiv ca nu am depus copie legalizata(cerinta transmisa prin intermediul departamentului din primarie responsabil cu asociatiile).
Va multumesc,