avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O institutie publica a primit pentru unul dintre ...
Discuție deschisă în Executare silită

O institutie publica a primit pentru unul dintre salariatii sai ...

O institutie publica a primit pentru unul dintre salariatii sai o executare silita de la un executor judecatoresc. Salariatul solicita amanarea executarii silite pentru 3 luni invocand art 781 alin (5) lit c) din Codul de Procedura Civila care prevede " nu sunt supuse executarii silite prin poprire"..." sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi." E legal ca institutia sa acorde aceasta amanare?
Cel mai recent răspuns: iulia-simona , utilizator 13:30, 9 Iunie 2022
Nu este legal să amâne poprirea. Instituția respectivă riscă să fie executată silit în locul salariatului.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
Dapix, utilizator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariu adimct2007 adimct2007 Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii ... CristinaRaduCHP CristinaRaduCHP Buna seara, Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii dintr-un cont poprit de anaf/executori si am primit raspunsul de mai jos: In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Cand se face prima retinere pentru o poprire salariala mihai1667 mihai1667 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine sa clarific o problema legata de poprire salariala. Pe data de 3 februarie 2017, la compania la care ... (vezi toată discuția)