avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, am citit aici pe website ca în cazul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, am citit aici pe website ca în cazul certificatelor ...

Buna ziua, am citit aici pe website ca în cazul certificatelor ruse şi ucrainiene nu se preia patronimicul (ex.nume…, prenume… , patronimicul…). Intrebarea mea este : care este forma corecta de traducere legalizata a certificatului de nastere de cetatean rus : Numele, Prenumele si Patronimicul ; sau Numele, Prenumele," fiul de" Prenumele tatalui. Pasaport rusesc are Prenumele si Patronimicul in versiunea chirilica /rusa. Merci mult anticipat.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:16, 27 Iunie 2022
In actele romane se preia doar numele si prenumele asa cum rezulta ele din traducere.
Multumesc! Unde pot afla informatia aceasta, exista o lege? Merci
Este legea nr. 119/1996 a actelor de stare civila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritatile romane refuza inregistrarea certificatului de nastere al copilului meu zendsd zendsd Buna ziua, Am rezidența permanentă in Cehia și vă solicit opinia dumneavoastră în calitate de avocat. Concret, autoritățile române refuză ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie cu cetatean din federatia rusa sandy2peu2006 sandy2peu2006 BUNA ZIUA! NUMELE MEU ESTE ALEXANDRU SI AS DORI SA STIU CE ACTE SINT NECESARE PENTRU CASATORIE CU CETATEAN RUS! MENTIONEZ CA SINT DIN BUCURESTI S6! DORESC SA ... (vezi toată discuția)
Acte necesare casatorie cetatean rus. masumzg masumzg Doresc si eu sa stiu ce acte sunt necesare pentru casatoria cu cetatean rus. Ea are si un copil, de care tatal nu a vrut sa stie nimic. Doresc sa stiu si ce ... (vezi toată discuția)