avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ...

Buna ziua ,ce pot face daca o colega de la serviciu ma jigneste ,ma injura ,a sarit la mine ca ma loveste si cu alte colege face acelasi lucru,am vorbit cu directoarea ea numai a certat-o mai mult nu face,asta nu e prima oara cand se intampla,unde trebuie sa o denuntam sa fie sanctionat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 4 Iunie 2022
„Constituie hărţuire morală la locul de muncă şi se sancţionează disciplinar, contravenţional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat, de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern şi/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condiţiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnităţii angajatului, prin afectarea sănătăţii sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre urmatoarele forme: conduita ostilă sau nedorită, comentarii verbale şi acţiuni sau gesturi.

Constituie hărţuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnităţii, integrităţii fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajaţi, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înţelesul prezentei legi, stresul şi epuizarea fizică intră sub incidenţa hărţuirii morale la locul de muncă”, se arată în legislatie.

Detalii:

Cum poate dovedi un salariat hărțuirea morală la locul de muncă?
www.avocatnet.ro/articol_555...

... salariaţii hărţuiţi moral la locul de muncă pot obține despăgubiri, în instanță, de la angajator
www.avocatnet.ro/articol_482...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jignit la locul de munca Madalin196 Madalin196 Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe ... (vezi toată discuția)
Jigniri repetate la locul de munca, firma nu se implica. Misu1980 Misu1980 Buna ziua, Exista vreo institutie a statului care poate lua masuri impotriva celor care isi jignesc colegii? Sunt intr-o astfel de situatie, cronica as spune, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am și eu o întrebare. dacă exista a situație ... Marius Bote Marius Bote Bună ziua. Am și eu o întrebare. Dacă exista a situație neplăcută la serviciu și se tipa la tine în continuu, te privează de drepturi egale cu toți ... (vezi toată discuția)