avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc ...

Buna ziua, sunt cetatean italian, rezident in Romania, locuiesc in stare de concubinaj si am un fiu recunoscut. As dori sa fac testament lasand bunurile materiale pe care le am atat in Romania cat si in Italia in exclusivitate fiului meu, dar fiind inca minor intreb daca este posibil sa o desemnez pe mama ca tutore al bunurilor pana la implinirea varstei. Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Atât în Italia cât și în România copilul este erede legitim, (legitim conform legii italiene, rezervatar conform legii romane). Dacă nu aveți alți copii în Italia, sau o soție de care nu ani divorțat , atunci copilul recunoscut moștenește. În privința curatorului, mama minorului va administra bunurile dacă dv. veți deceda. Atât legea italiana cât și legea română prevăd dreptul la succesiune al descendentului provenit sau nu din căsătorie. Frații, nepoții dv. dacă aveți nu pot veni la moștenire atâta timp cât exista erede legitim fiul dv.. Dacă bunurile sunt împărțite între Italia și România atunci se va dezbate succesiune acolo unde se găsesc recte în Romania apoi în Italia integrând în declarația de successiune la Agenzia delle Entrate bunurile din România. Procedura de moștenire este diferită în cele doua tari. Este mult de explicat într-un răspuns pe net. Exista și varianta certificatului internațional de Moștenitor dar din experiență mea, autoritățile italiene prefera dezbaterea după legile italiene pentru bunurile ce se găsesc în Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunici karissia karissia mama a decedat acum 7 ani,fiind singurul copil al bunicilor mei.eu nu mai am surori sau frati,parintii mei au divortat de 20 de ani.in urma decesului ... (vezi toată discuția)
Succesiune Maria-Nicole Maria-Nicole Buna ziua. As dori sa aflu daca un copil de 15 ani are dreptul la semnatura pt succesiunea dupa tatal decedat. Va rog din suflet sa-mi raspundeti urgent pt ca ... (vezi toată discuția)
Cine este reprezentantul legal al copilului?! cher cher Un copil ce provine din relatia de concubinaj a parintilor( recunoscut de tata), mosteneste dupa moartea tatalui jumatate dintr- o casa si suma de bani. Casa ... (vezi toată discuția)