avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna Exista obligația depunerii de documente(contract ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna Exista obligația depunerii de documente(contract vanzare ...

Buna
Exista obligația depunerii de documente(contract vanzare cumpărare, carte identitate) la asociația de proprietari atunci când cumperi un apartament sau retinerea de date personale de pe documente? Dar pentru cartea de imobil? Presupun ca asociația nu prelucrează date personale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Există obligația prezentării documentelor, din care asociația își va nota datele relevante.
Legiuitorul in cuprinsul disp L nr 196/2018 a prevazut obligatia proprietarului sa prezinte documentele de achizitie bun imobil-fara alte formaitati
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimabile,
Nici eu nu agreez in totalitate prev. legii, nr. 196/2018 - privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Daca doriti, putem discuta, dar:
- daca tot v-ati mutat la bloc, spre deosebire de alte forme de asezamant, aici, vrei-nu vrei sunt niste reguli - iaca, stabilite prin Lege, care trebuiesc respectate de catre toti - proprietari, membri/nemembri, chiriasi, vizitatori;
- nu va obliga nimeni sa cunoasteti toate prevederile legislatiei aratate mai sus, dar, iaca in cazul dvs. daca cunosteati, nu mai intrebati;
- nu-i bai, va spunem noi: art. 33, (6) :
............... La încheierea actului autentic sau, după caz, la pronunţarea hotărârii
judecătoreşti ori a încheierii actului de adjudecare, notarul public sau, după caz,
instanţa de judecată ori executorul judecătoresc va menţiona în act că noului
proprietar îi revine obligaţia să prezinte preşedintelui asociaţiei de proprietari,
în termen de 10 zile lucrătoare de la efectuarea transferului dreptului de
proprietate, informaţiile necesare, conform actelor de proprietate, în vederea
calculului cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari pentru
respectiva locuinţă sau pentru spaţiile cu altă destinaţie decât aceea de
locuinţă, şi datele de contact ale proprietarului.


Asadar, trebuie sa va prezentati la sediul as. prop. si sa prezentati documentul, da? Legea zice sa-l prezentati, nu sa-l depuneti. Presedintele sau cel care se ocupa de noii proprietari, noteaza in evidenta as. prop. numele si prenumele noului proprietar, mai noteaza, un CNP, un act de identitate. Acum, daca doriti sa deveniti membru al as. prop. cu drepturi depline, o sa mai intocmiti o cerere in acest sens, o sa mai semnati un acord de asociere, poate ca ati luat la cunostinta de un regulament intern sau a Statutului.
As putea sa va explic mai pe larg toate aceste chestiuni, dar va las sa mai cititi si dvs.
...........
Cu privire la Cartea de imobil. Pai tre' sa prezentati CI , asa ca atunci cand mergeti in concediu sau delegatie il prezentati la receptia hotelului, da? Acolo nu protestati ca va prelucreaza cineva datele cu caracter personal.
Nenumarate mai sunt situatiile in care, in viata de zi cu zi, vi se solicita actul de identitate si-l prezentati fara nicio rezerva, dar nu la asociatie ca va prelucreaza...
Incercati sa intelegeti ca daca ati avut o casa, proprietatea dvs. ati fi mers la toti furnizorii de utilitati si servicii pentru a incheia contracte de furnizare. Ce documente vi se cer acolo?
Ei, ganditi-va ca "la bloc", cineva gireza pentru dvs. cu actele asociatiei si actele de identitate ale presedintelui pentru ca dvs. si noi ceilati sa beneficiem de energie electrica, apa-canal, gaze, salubritate, etc. Deci asociatia, trebuie sa stie cine sunt proprietarii, carora le inlesneste accesul la serviciile mai sus mentionate? Pai da...
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie legalizata la asociatia de proprietari? kau kau Buna ziua, Presedintele asociatiei imi solicita copie legalizata a contractului de v-c. a imobilului pe care il detin, asta dupa ce i-am transmis o copie ... (vezi toată discuția)
Asociația de proprietari vrea să ii dau copie după actele de proprietate. sunt legale aceste pretenții? corcodel62 corcodel62 In opinia mea este ilegal ca presedintele sa imi ceara sa ii dau o copie dupa actul de proprietate. In baza carei legi, articol? Da e firesc sa ii arat actul ... (vezi toată discuția)
Obligativitate depunere acte cumparare apartament la asociatia de proprietari andalex24 andalex24 De curand am achizitionat un apartament iar presedintele asociatiei de proprietari mi-a solicitat o copie de actul de cumparare al apartamentului si de pe ... (vezi toată discuția)