avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... As dorii sa fac o echipa de 4 persoane care strângă ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

As dorii sa fac o echipa de 4 persoane care strângă banuți pe stradă (d2d)

Am un ONG și as dorii sa fac o echipa de 4 persoane care strângă banuți pe stradă (d2d)
Care este forma legală prin care eu îi pot remunera pentru munca depusă?
Se poate face contract doar pe bază de comision din cat au reusit să stranga? Sau e nevoie de angajare?
Sau exista o altă variantă mai buna?
Mulțumesc!!!
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:38, 20 Septembrie 2022
colectele stradale implica de fapt incheierea de contracte de donatie de tip "dar manual" intre asociatie si persoanele fizice donatoare, si fiind vorba de gasit partener contractual si incheiat si contractul, s=ar potrivi un contract de agentie, insa activitatea de agent este una de profesionist ( cum e si pt agentii imobiliari) deci ar trebui sa aiba PFA acele persoane.... sau firma.... altfel ar trebui angajati cu contract de munca.... sau eventual conventie civila daca e ceva scurt si nerepetitive, de cateva ore sau 1-2 zile.... altfel nu pot fi remunerati legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista cauza de castig al comisionului pentru o agentie imobiliara in lipsa unui contract? Diana01p Diana01p Buna ziua, as vrea sa stiu daca exista un drept (legal) prin care o agentie imobiliara poate cere comision de la un cumparator in lipsa desavarsita a oricarui ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu persoane fizice neautorizate in baza unui contract de comision? prindeo prindeo Buna ziua, Am deschis recent o firma care se ocupa cu intermedieri, si am nevoie sa colaborez cu persoane fizice pentru a prospecta piata si a-mi gasi ... (vezi toată discuția)
Se considera activitate economica? bamse2008 bamse2008 Reprezint o asociatie si membrii ei vor sa facem un import de niste echipamente pe banii lor si ulterior sa le dau echipamentele, se considera activitate ... (vezi toată discuția)