avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta ...

Buna ziua,
rog un raspuns in urmatoare problema;
am avut o restanta la intretinere , pt care s-au calculat penalitati , pina la momentul cind suma penalitatilor a devenit egala cu suma restanta.
Dupa o perioada, in lista cu intretineri afisata , penalitatile au fost trecute in coloana restante intretinere.Este corect?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mcal , utilizator 15:47, 16 Iunie 2022
Nu este corect 100%.
Pe lista de plata, trebuie sa existe, la capitolul/rubrica Restante, mai multe coloane, pentru a evidentia clar unde proprietarul are datorii neachitate:
- restante la intretinere;
- penalizari;
-fonduri;
Dar, in final, toate sumele repartizate "la zi", penalizari la zi, total restante, trebuie sa formeze un total general.
Acum, nu pot sa va explic din ce cauza s-a procedat asa cum ati scris, trebuie mers la sediul asociatiei sa intrebati.
Faza ca nu vreti sa va achitati penalizarile, este alta poveste, care va intereseaza.
Buna ziua,
multumesc pt raspuns;nu se pune problema neachitarii penalizarilor;
prin trecerea penalizarilor la coloana restanta intretinere, practic s-a dublat in mod artificial suma restatnta , si s-a inceput aplicarea de pealizari la penalizari.Aceste aspecte nu le-am regasit sa fie mentionate in Legea asociiatilor de proprietari.

cu stima,
Conform disp Cod fiscal ordinea de stingere a debitelor este succesiv si cronologic in ordinea vechimii
Legal se opereaza achitare suma de baza plus penalitatile aferente astfel incat sa nu mai existe sume generatoare de penalitati
Retineti ce scrie @ynocentta, pentru ca asa este.
Apoi, se calculeaza penalizari la toate cheltuielile repartizate pe lista de plata, dar nu la penalizari pentru ca nici legea nu permite si mai ales ca penalizarea nu este o suma repartizata ci o suma rezultata dintr-un calcul al Sistemului propriu de penalizari pe care il foloseste asociatia.
Mergeti la sediul as. prop. si solicitati ca restanta la penalizai sa fie afisata pe coloana separata - insa, incercati si dvs. sa mai achitati ...
Buna ziua,
multumesc pt raspuns , dar am ajuns in urmatoarea situatie:
am avut restanta o luna , s-au calculat penalitati(suma egala cu suma restanta).
Eu am achitat dupa luna cu restanta, toate cotele de intretinere lunare la timp.
La un moment dat am achitat integral si luna restanta si penalitatile aferente acestei luni si in continuare cotele curente de intretinere la zi.
Acum mi se solicita plata inca o data a unor cote de intretinere achitate deja, pe motiv ca figureaza ca debit, cu toate ca acestea au fost virate in contul asociatiei.
Este corecta aceasta solicitare?

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Buna ziua, poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți ... Snake1970 Snake1970 Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți includă în cotă de întreținere penalizările?Specific că pe lista de întreținere ... (vezi toată discuția)
Penalizari neachitate myhy myhy Buna ziua, As dori sa va expun problema mea: Am un restantier in bloc care achita intretinerea cu intarziere, acumuland si penalitati. Daca nu achita si ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie proprietari ContSters191229 ContSters191229 Buna seara!.As vrea sa ma lamuriti si pe mine daca e corect sa platesc penalizari care nu apar pe lista de cheltuieli lunare.Administratorul zice ca da, eu nu ... (vezi toată discuția)