avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți ...

Buna ziua,
Poate cineva sa îmi spună dacă este corect sa îți includă în cotă de întreținere penalizările?Specific că pe lista de întreținere exista rubrica separată pt penalizări cât și rubrica pt Fond de restanță penalizări.In concluzie eu nu pot vedea care este cota mea lunara de întreținere deoarece a inclus penalizările in ea.Daca poate cineva sa mă ajute si sa îmi spună dacă există și un temei legal în acest sens.Va mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:54, 29 Ianuarie 2024
nu ,este un abuz al presedintelui de asociatie
Eu va spun cum trebuie afisat:
- penalizarile neachitate trebuie afisate pe lista de plata, in colanele "Restante" . Aceste restante pot fi la intretinere, la penalizari sau la fonduri, dar fiecare pe coloane separate;
Daca proprietarul nu achita la timp intretinerea, confiorm prev, legale, se calculeaza penalitati si se afiseaza imediat in coloana urmatoare coloanei de "Total luna curenta" - deci aceasta rubrica nu are nimic de-aface cu rubrica in care se afiseaza chelt. de intretinere. Daca ar fi asa cum ati afirmat, se amesteca cele doua sume (intretinere + penallizarile), iar in urmatoarea luna se calculeaza penalizari la penalizari, ceea ce nu este legal.
Asadar, daca proprietarul, in continuare, nu-si achita la timp intretinerea cat si penalizarile afisate, penalizarea lunara va fi adunata la rubrica "Restante penalizari", marind valoarea acesteea. (penalizare la zi + restante la penalizari).
Daca-mi dati o adresa de e-mail, va pot trimite un model de Lista de plata din care reiese clar cele aratate mai sus.
Ce puteti face dvs. acum: aveti dreptul sa reclamati , prima data la presedintele as. prop., la cenzor si in final la Primarie (serv. as. prop.).
Bine ar fi sa notificati as. prop. si sa contestati aceste nereguli si sa-i instiintati ca refuzati sa mai achitati sumele repartizate pe lista de plata - pana la clarificarea si intelegerea de catre dvs, a procedurii corecte.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre suprafata utila si penalitatile pentru restantieri M. Gradinaru M. Gradinaru 1.Pentru intocmirea listelelor de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei se foloseste un program din care lipseste rubrica „Suprafata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta ... mcal mcal Buna ziua, rog un raspuns in urmatoare problema; am avut o restanta la intretinere , pt care s-au calculat penalitati , pina la momentul cind suma ... (vezi toată discuția)
Cum pot calcula penalitatile la intretinere alexalexalex alexalexalex vreau sa stiu si eu la cat timp se calculeaza penalitati la intretinere si daca este legal ca penalitatea sa se adauge la urmatoarea intretinere si sa fie ... (vezi toată discuția)