avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Sunt angajata pe un post de economist la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Sunt angajata pe un post de economist la o companie. ...

Buna ziua!

Sunt angajata pe un post de economist la o companie. M-am intors din CIC si insarcinata fiind, am primit de la medicina muncii - apt cu restrictie de telemunca. Mentionez ca mi s-a facut act de telemunca, dar ca sa ma forteze sa intru in prenatal mi s-au oferit niste sarcini care presupun deplasarea la birou (intentionat stiind ca nu le pot indeplini). Restul sarcinilor nu le-am primit pe motiv ca dureaza mai mult timp reintegrarea mea. Ce pot face in acest caz?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Maya04 , utilizator 19:33, 9 Iunie 2022
La revenirea la locul de muncă din CCC, salariata/salariatul are dreptul la un program de reintegrare profesională, a cărui durată este prevăzută în regulamentul intern de organizare și funcționare și nu poate fi mai mică de 5 zile lucrătoare.
Problema este ca eu am recomandare de apt conditionat de lucru prin telemunca. Am act aditional de telemunca si asa am lucrat timp de 2 luni. Urmeaza sa intru in concediu peste 2 saptamani si ca sa ma forteze sa intru mai devreme mi-au dat niste sarcini incepand de saptamana viitoare care presupun deplasarea la birou (respectiv arhivarea documentelor). Am solicitat ca acestea sa imi fie trimise prin curier, insa mi s-a mentionat ca nu pot fi trimise prin curier si trebuie sa ma prezint la locul de munca pentru indeplinirea acestor sarcini. Acest lucru contravine recomandarilor medicului de medicina muncii, deplasarea in cazul meu punandu-mi sanatatea si sarcina in pericol.


Cornel Vasile a scris:

La revenirea la locul de muncă din CCC, salariata/salariatul are dreptul la un program de reintegrare profesională, a cărui durată este prevăzută în regulamentul intern de organizare și funcționare și nu poate fi mai mică de 5 zile lucrătoare.

Ma repet - am act aditionat de telemunca, majoritatea sarcinilor mele putand fi indeplinite de acasa, insa nu mi s-a oferit acces la program, din motive financiare. Dupa 2 luni de telemunca mi-au fost solicitate aceste sarcini de arhivare numai la sediul firmei, lucru judtificat prin faptul ca actele sunt confidentiale si nu pot fi trimise prin curier. Aceste sarcini au fost mentionate acum, pe baza motivarii ca pot intra mai devreme in concediu, adica ma obliga sa intru in concediu inainte de data anuntata de mine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz medicina muncii:apt conditionat tonica tonica Am primit ca atributie de serviciu sa aranjez arhiva unitatii (inventariere, legare si scoatere din arhiva documente care au termen de pastrare expirat) in ... (vezi toată discuția)
Reducere program gravida oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, In 16 martie mi-am anuntat verbal superiorii de faptul ca sunt insarcinata, la momentul respectiv, 2 luni jumatate. Eu lucrez intr-o companie ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru din motive medicale în cazul femeilor însărcinate. este suficient concediul medical cod 10 acordat de medicul de familie sau este nevoie și de alte documente? dandal dandal Sunt insarcinata in 15 saptamani, cand am aflat de existenta sarcinii, mi-am informat angajatorul prin prezentarea unei adeverinte eliberata de medicul de ... (vezi toată discuția)