avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte! Cat poate sta un presedinte ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte! Cat poate sta un presedinte demisionar in ...

Demisie presedinte!
Cat poate sta un presedinte demisionar in conditiile in care niciunul din proprietari nu doreste sa preia functia?
Cel mai recent răspuns: akuda , utilizator 09:59, 11 Iunie 2022
Nu am ce candidatura sa mi depun. Sunt deja presedinte si doresc sa demisionez si stiu din exp celorlalti presedinti ca au stat demisionari cu anii pt ca nimeni nu voia sa fie presedinte dar totidata nu doresc nuci ca blocul sa intre in incapacitate pt ca stiti mai bine ca mine ca daca nu exista presedinte sa aprobe plati se blocheaza tot.
Da, am citit articolul si l am inteles dar nu inteleg ce se va intampla in sit noastra cand la giecare sefunta genersla mai mult de 10 pers din 80 de ap nu vin

latka a scris:

Nu întind nici o capcana, am zis doar ca dacă fostul președinte face cerere de a nu mai fi membru nu mai are nici o treaba, legal nu poate ocupa nici o funcție. Chiar ați citit articolul ăla? Și l-ați și înțeles? E scris de un avocat. Și analizează și cazul Cex demisionat. Conduce AG. De ce nu vreți să vă depuneți candidatura, dacă tot muriți de grija demisiile celor ce sunt acum? Și eu aștept să vă răspundă altcineva, mai ales ca e un subiect arhidiscutat. :)

1-Presedintele de asociatie de proprietari exercita atributii in temeiul contractului de mandat
Institutia demisiei,conform disp Codul munci opereaza numai in cazul CIM
2-In cazul in care presedintele de asociatie este in imposibilitate sa exercite atributiile,,sau renunuta a mai exercita atributiile din varii motive,are varianta legala sa numeasca provizoriu un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv care sa exercite atributiile aferente functiei de presedinte de asociatie
Bun si daca la pct 2 in cazul prezentarii demisiei a presedintelui isi prezinta si comitetul demisia?
Sau presedintele numeste provizoriu si nicio pers din membrii comitetului nu doreste sa preia functia de presedinte interimar, cum il pot obliga?
Si mai este un lucru:
Unde este mai ok de prezentat demisia presedintelui, in sedinta de comitet sau in AG?

ynocentta a scris:

1-Presedintele de asociatie de proprietari exercita atributii in temeiul contractului de mandat
Institutia demisiei,conform disp Codul munci opereaza numai in cazul CIM
2-In cazul in care presedintele de asociatie este in imposibilitate sa exercite atributiile,,sau renunuta a mai exercita atributiile din varii motive,are varianta legala sa numeasca provizoriu un vicepresedinte dintre membrii comitetului executiv care sa exercite atributiile aferente functiei de presedinte de asociatie

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
akuda, utilizator
Nu va luați după @ynocentta, are informații din versiuni mai vechi ale legilor asociației de proprietari. Nu s-a updatat la legea 196 din 2018. Ar fi aflat ca nu există vicepreședinte.

Iar dvs. ce sa va zic, dacă va "doare" de incapacitatea membrilor de asociație de a se gospodari și singuri, stați veșnic, legea nu va obliga. Prezervati capacitatea.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
latka, utilizator
Am si constiinta pt ca nu pot lasa blocul in incapacitate. Sunt si eu locatar in acest bloc si implicit si eu o sa fiu afectat daca blocul intra in blocaj. Cam asta a fost si motivul pt care am acceptat functia, pentru ca lucrurile sa functioneze, dar vreau sa stiu efectiv procedura legala in cazul demisiei presedintelui.
1 unde este mai bine de prezentat demisia presedintelui, in sedinta de comitet sau in AG?
2 daca prezint demisia si isi prezinta si comitetul demisia, ce poate face AG cu 5 oameni prezenti? Spun asta pt ca pe nimeni nu intereseaza decat sa bage bete in roate, de asumat nu di asuma nimeni.
3 daca in urma demisiei, desemnez un presedinte interimar dintre unul din membrii comitetului si acesta nu vrea, cum il pot obliga legal?
Vreau sa iau toate variantele in calcul sa stiu exact cum sa procedez cand voi demusiona si sa aflu care este cea mai buna metoda astfel incat nici locatarii sa nu fie afectati in urma demisiei

latka a scris:

Nu va luați după @ynocentta, are informații din versiuni mai vechi ale legilor asociației de proprietari. Nu s-a updatat la legea 196 din 2018. Ar fi aflat ca nu există vicepreședinte.

Iar dvs. ce sa va zic, dacă va "doare" de incapacitatea membrilor de asociație de a se gospodari și singuri, stați veșnic, legea nu va obliga. Prezervati capacitatea.

Alte discuții în legătură

Demisie președinte asociație – lipsă cvorum Andreeaqaxedc Andreeaqaxedc Bună ziua, Sunt președintele unei asociații de proprietari dintr-un bloc cu 8 apartamente + 2 spații comerciale. Am câteva nelămuriri și vă rog, ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv care sabotează președintele asociatiei prettydaniola prettydaniola Sunt președintele unei asociatii de proprietari si am un comitet executiv care ma saboteaza: nu ma sprijină cu nimic, nu este de acord cu nimic din ceea ce ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv ... Vali P. Vali P. In ce conditii poate fi inlocuit un membru al comitetului executiv care tocmai a fost ales acum 2 luni? Daca de exemplu si-ar fi dat demisia sau ar fi fost ... (vezi toată discuția)