avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli ...

Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli care nerespectat sa aiba niste consecinte materiale? Eventual in instanta? Sau se pot bloca rotile celor de parcheaza ilegal? Sau se pot impune daune prin regulamentul condominiului care sa fie in instanta valorificate? Ce se poate face ca un regulament sa se respecte?
Cel mai recent răspuns: daniel2022 , utilizator 11:32, 14 Iunie 2022
Reguli conforme cu legile romane in vigoare . Pedepsirea sub nici o forma
De exemplu nu avem legi pentru drumurile private si parcari private si deci nu se aplica mai nici o lege. Cine arunca mizerie in complex nu se poate aplica legea domeniului public, etc. Neexistant o forma coercitiva si cum bunul simt este relativ, ce ne mai ramane? Vine politia si ridica din umeri, dezvoltatorul a lasat varza si ajungem sa ne dam in cap.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
daniel2022, utilizator
Nu puteți face ce vreți.
Se pot cauta anumite variante dar va trebuie avocat plătit special pentru asa ceva.
Și cred ca ar costa peste 150 de euro ceva serios.
Eu asa estimez ca nu cer mult dar alții va pot cere 5000 de euro scurt.
Imi puteti da un exemplu cam ce am putea face? Pentru mine insemna ca nu pot face nimic nu ca fac ce vreau, adica legea asta cu regulamentul este efectiv inutila si nu avem alte legi care se aplica si deci cei ce incalca bunul simt nu pot sa fie amendati. Exista ansambluri rezidentiale unde se blocheaza rotile deci sunt sigur ca este posibil. Un exemplu: ati putea pune blocatoare dar cu un avocat bun, ati putea obliga proprietarii sa nu strice fatada dar cu avocat bun, ati putea elibera locurile de parcare ocupate cu un avocat bun, etc. etc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
daniel2022, utilizator
Nu puteți face absolut nimic, sancționarea contravențională, adică amendă, blocare roti, "tragerea în țeapă" sau ce va mai vine prin minte este atributul legal doar al unor autorități, care se dispune prin lege. Citiți OG 2/2001.Nu există stat în stat. Nu e posibil, altfel fiecare și-ar face "dreptate" singur. Asociația de proprietari nu este agent constatator, chiar dacă va zice un avocat ca ar fi.

Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Parcare privata (individuala) in complex adyboss adyboss Buna ziua Am o intrebare legata de conditiile in care se pot bloca rotile in cazul unei parcari \\"neconforme\\". Mai exact, locuiesc intr-un ansamblu ... (vezi toată discuția)
Conduita(comportament)locatari bloc ovidiu59 ovidiu59 Ce masuri legale pot fi luate impotriva unora care isi scutura presurile si covoarele pe scara blocului in capul celorlalti locatari respectiv gunoiul tinut la ... (vezi toată discuția)
Blocarea masinilor ce stationeaza pe caile de acces in complex rezidential (proprietate privata) madalina1907 madalina1907 Buna ziua, Asociatia de proprietari din complexul in care locuiesc cauta o solutie pentru problema masinilor ce stationeaza pe caile de acces si ingreuneaza ... (vezi toată discuția)