avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli ...

Intr-o asociatie de proprietari se poate impune un set de reguli care nerespectat sa aiba niste consecinte materiale? Eventual in instanta? Sau se pot bloca rotile celor de parcheaza ilegal? Sau se pot impune daune prin regulamentul condominiului care sa fie in instanta valorificate? Ce se poate face ca un regulament sa se respecte?
Cel mai recent răspuns: daniel2022 , utilizator 11:32, 14 Iunie 2022
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna norme,reguli altele decat cele legal prevazute
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa disouna reguli prin care sa restrictioneze dreptul la proprietate=bun mobil
Asociatia de proprietari prin disp L nr 196/2018 are dreptul sa redacteze regulament de ordine interioara in care sa prevada reguli generale de respectat privitor la partea comuna de condominiu
Am inteles, deci ROI din legea 196 trebuie sa existe dar nu exista parghii sa il faci sa fie si util la ceva. Exista ansambluri unde se pun caracatite dar probabil este la limita legii. Nici macar ocuparea drumului comun nu se poate pune in practica. Deocamdata daca nu iti convin vecinii trebuie doar sa te muti. Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
daniel2022, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata (individuala) in complex adyboss adyboss Buna ziua Am o intrebare legata de conditiile in care se pot bloca rotile in cazul unei parcari \\"neconforme\\". Mai exact, locuiesc intr-un ansamblu ... (vezi toată discuția)
Conduita(comportament)locatari bloc ovidiu59 ovidiu59 Ce masuri legale pot fi luate impotriva unora care isi scutura presurile si covoarele pe scara blocului in capul celorlalti locatari respectiv gunoiul tinut la ... (vezi toată discuția)
Blocarea masinilor ce stationeaza pe caile de acces in complex rezidential (proprietate privata) madalina1907 madalina1907 Buna ziua, Asociatia de proprietari din complexul in care locuiesc cauta o solutie pentru problema masinilor ce stationeaza pe caile de acces si ingreuneaza ... (vezi toată discuția)