avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta standard de pensionare la cercetatori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta standard de pensionare la cercetatori

Revin cu un subiect de foarte mare importanta pentru mine. Asadar, va rog sa imi explicati expresia "varsta standard de pensionare, in urmatorul context:
În legea 263 varsta standard este definita a fi de 61 ani si 10 luni, in acest moment.
De asemenea, Codul Muncii spune ca "salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare"
Legea 319 nu specifica faptul ca 65 de ani este varsta standard, ci varsta de pensionare, ca un fel de bonificatie, de facilitate, peste varsta standard fixata de legea pensiilor.
Asadar, daca varsta standard este de 61 ani si 10 luni, iar varsta de 65 este o derogare peste varsta standard, poate fi aplicat in continuare art. 56(4), desi s-a depasit varsta standard?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 13 Iunie 2022
Vârsta de pensionare pentru personalul de cercetare-dezvoltare este de 65 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare a cercetatorilor stiintifici acameliac acameliac Ținând seama de: -art. 53 (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, \"Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare pentru cercetatori stiintifici acameliac acameliac Ținând seama de: -art. 53 (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii, \"Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi ... (vezi toată discuția)
Pensie mycu70 mycu70 Unui contabil angajat la un institut de cercetare-dezvoltare i se aplica dispozitiile codului muncii sau ale legii 319/2003 referitoare la pensia pentru ... (vezi toată discuția)