avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma decesului surorii mele am aflat ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma decesului surorii mele am aflat ca ea facuse ...

Buna ziua,
In urma decesului surorii mele am aflat ca ea facuse un testament, la un notoriat, in favoarea sotului ei si invers. Pot ataca acest testament dar daca nu obtin anularea eu intru sub incidenta rezervei succesorale ? Mentionez ca sora nu are copii si, daca conteaza, toata mostenirea provine din familia mea, nu a cumnatului meu
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 11:50, 14 Iunie 2022
ghinion, nu sunteti mostenitor rezervatr, deci nu aveti de ce ataca testamentul.
Pot ataca pe motivul starii de sanatate mintala a surorii mele
da, sigur. Dadea semne ca nu ar fi avut discernament ?
suferea de o dementa usoara in adolescenta care s-a accentuat odata cu trecerea anilor. Nu exista un act medical constatator referitor la problema
Nu exista asa ceva. Si fara acte doveditoare, sansele sunt spre zero. In plus, daca notarul avea vreun dubiu cu privire la starea ei mintala, o trimitea sa aduca certificat de la IML. Si-au facut testamente reciproce, e o practica. O acceptati si mergeti mai departe. Nu aveti temei sa contestati testamentul decat daca exista lucruri pe care nu le-ati spus aici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca unul dintre soti moare innainte de a se declara ... Talinga Rodica Talinga Rodica Buna ziua. Daca unul dintre soti moare innainte de a se declara propietar al unui bun mostenit prin testament, copii lui vor putea fi trecuti ca propietari ? ... (vezi toată discuția)
Succesiune-metastaza ContSters307108 ContSters307108 Buna! Va rog sa ma sfatuiti daca se mai poate ca o persoana diagnosticata de curand cu cancer stadiul 4 metastaza mai poate sa vanda partea ei de mostenire in ... (vezi toată discuția)
Intrebare testament AdrianB1971 AdrianB1971 Buna ziua, Situatia se prezinta pe scurt asa : Unchiul meu, fratele mamei, mi-a facut testament autentic [cu adeverinta medicala de sanatate mintala] de ... (vezi toată discuția)