avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... se impoziteaza banii primiti cadou din strainatate?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

se impoziteaza banii primiti cadou din strainatate?

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea intrebare : banii primiti cadou ,de mine -in contul bancar - de la iubitul meu (persoana fizica) ,din Elvetia trebuie declarati in fisa de venit si se impoziteaza
?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:06, 17 Ianuarie 2010
Nu.
Codul fiscal-Art. 42. - In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile:
j) sumele sau bunurile primite cu titlu de mostenire ori donatie. Pentru proprietatile imobiliare, in cazul mostenirilor si donatiilor se aplica reglementarile prevazute la art. 771 alin. (2) si (3)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre donatiile anonime in bani ovidiuleo ovidiuleo As vrea sa stiu cum pot primi donatii de la donatori (mai mult sau mai putin) anonimi. Vreau sa pun pe un site o pagina pentru donatii si sa pun un cont, o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit pe ajutor financiar de la copil oliviuganceanu oliviuganceanu Buna ziua, As dori sa stiu daca sumele in valuta intrate lunar in cont bancar (aprox. 100-200 euro),reprezentand ajutor financiar de la copil care lucreaza ... (vezi toată discuția)
Donatii impozabile??? andrei_pap87 andrei_pap87 se poate deschide un cont la banca in vederea strangerii de donatii in bani pentru o familie nevoiasa? ..daca da,care sunt demersurile? ...astfel de donatii ... (vezi toată discuția)