avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Angajatorul unei firme de transport ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Angajatorul unei firme de transport internațional ...

Bună ziua! Angajatorul unei firme de transport internațional marfă, are obligatia de a încheia un act adițional in care se stabilește valoarea diurnei si data la care va fi plătită? Ce implică acest act aditional pentru angajator si de ce este refuzată incheierea unui astfel de act adițional de către angajator? Unde se poate depune o reclamație pentru refuzul încheierii acestui act adițional? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 18 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariatul delegat/detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare/detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca doreste sa respecte legea , atunci nu trebuie intocmit act aditional la c.i.m., ci doar o decizie ....daca doreste sa acorde o alta valoare decat este in lege, atunci se poate incheia un act aditional la c.i.m.
Nu există un contract colectiv de muncă. La un loc anterior de muncă aveam adițional pe o sumă care la un moment dat a rămas sub nivelul pieței. Am negociat o altă sumă pe care am primit-o doar pt o perioadă de timp, după care conducerea a revenit la suma anterioară. Din punctul meu de vedere, actul adițional reprezinta o garanție ca eu imi primesc banii, garanție care in acest moment lipsește. De aici intrebarea mea daca există obligativitatea de a se încheia acest adițional, sau cu ce este afectată compania, încât refuză încheierea acestui aditional.

Cornel Vasile a scris:

Salariatul delegat/detasat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare/detasare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Daca doreste sa respecte legea , atunci nu trebuie intocmit act aditional la c.i.m., ci doar o decizie ....daca doreste sa acorde o alta valoare decat este in lege, atunci se poate incheia un act aditional la c.i.m.

Nu exista text de lege care sa-l oblige pe angajator sa încheie act adițional in sensul mentionat de dvs...de afectat, nu are cum...salariatul este cel afectat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa VIRGIL31 VIRGIL31 Buna ziua. Am si eu o nelamuriere. In cazul in care un salariat cu CIM incheiat in Romania, din transporturi, cu functia de sofer, lucreaza in afara tarii, in ... (vezi toată discuția)
Detasare oprea_rodica68 oprea_rodica68 ptr un bucatar care pleaca in detasare la un alt loc de munca , deoarece la locul de munca prevazut in contractul de munca se face renovare trebuie incheiat un ... (vezi toată discuția)
Delegatii / deplasari salariati in strainatate ASL ASL Daca o persoana delegata de un PFA sa-si desfasoare activitatea la un SRL este trimisa in alta delegatie (in strainatate) de catre SRL, cine acopera ... (vezi toată discuția)