avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Obligativitatea dotarii cu POS
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Obligativitatea dotarii cu POS

Buna ziua.
Societatea noastra are ca obiect de activitate principal Fabricarea painii si a produselor de panificatie.In cadrul societatii avem si un mic magazin de desfacere a acestor produse.Pe total activitate cifra de afaceri anuala este de peste 50000 euro,dar magazinul de desfacere are o cifra de afaceri anuala sub 50000 euro.
Intrebare: Este obligata societatea noastra sa doteze acest magazin cu pos ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 11:03, 19 Iunie 2022
Buna ziua,

Art. 3 din OUG 193/2002, prevede:

(3)Persoanele juridice care desfasoara activitati de comert cu amanuntul si cu ridicata, asa cum acestea sunt definite de Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele care desfasoara activitati de prestari de servicii, care realizeaza anual o cifra de afaceri mai mare de 50.000 euro in echivalent lei, au obligatia sa accepte ca mijloc de plata cardurile de debit, de credit sau preplatite, prin intermediul unui terminal POS si/sau al altor solutii moderne de acceptare, inclusiv aplicatii ce faciliteaza acceptarea platilor electronice. Prin activitatea de prestari de servicii, in sensul prezentului alineat, se intelege operatiunea definita la art. 271 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sub 50.000 euro vanzari, nu exista obligatia dotarii cu POS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminal pos in afara de casa de marcat la un camping floritanoje floritanoje Va rog sa ma lamuriti daca pentru un camping e obligatoriu si un terminal pos in afara de casa de marcat cu jurnal electronic? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot sa semnez bilant? Sidonia Sidonia Daca sunt angajata la o firma cu cifra de afaceri mai mica de 50000 euro/an si nu sunt contabil autorizat , pot sa semnez bilantul acestei firma? (vezi toată discuția)
Sisteme moderne de plata cf. lege 191/2018 anafanaf anafanaf Buna ziua, Firma(SRL)/ PFA cu activitate de prestari servicii cu cifra de afaceri in 2017 mai mare de 50.000 euro (pt PFA - incasari), conform legii, trebuie ... (vezi toată discuția)