avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sisteme moderne de plata cf. Lege 191/2018
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sisteme moderne de plata cf. Lege 191/2018

Buna ziua,
Firma(SRL)/ PFA cu activitate de prestari servicii cu cifra de afaceri in 2017 mai mare de 50.000 euro (pt PFA - incasari), conform legii, trebuie sa achizitioneze POS si sa accepte plata cu cardul, chiar daca platile primite sunt prin virament bancar?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:36, 9 August 2018
Numai daca aveti si incasari in numerar caci doar atunci poate veni si un clent sa platasca cu cardul. Daca dati numai facturi si aveti doar incasari cu ordine de plata completate de clienti si banii va intra in contul bancar, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card not present și obligația utilizării casei de marcat când nu se fac operațiuni cu numerar atticusfortezza atticusfortezza Am o speta mai putin obisnuita si as dori sa cunosc opinia celor care s-au intalnit eventual cu asa ceva. O firma cu obiect de activitate cod CAEN 5510 Alte ... (vezi toată discuția)
Plata card emitere bon fiscal? LazarAlinaMihaela LazarAlinaMihaela Buna ziua, am un coafor si am avut o \\\\\\"mica problema\\\\\\" cu un client. Practic domnul a achitat cu cardul acum o saptamana plata unor servicii care ... (vezi toată discuția)
Încasare prin bancă Farama Silviu Farama Silviu Bună seara, ma regăsesc într-o situație în care nu știu cum sa procedez. Dețin un srl și activez pe caen 5520 (cazare de scurtă durată), primesc ... (vezi toată discuția)