avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ! Aș dori să știu dacă pe lângă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ! Aș dori să știu dacă pe lângă avocatul pe ...

Bună ziua !
Aș dori să știu dacă pe lângă avocatul pe care l-am angajat prin contract mai pot angaja încă unul ? Sunt exasperat deoarece a pierdut o cauză extrem de ușoară prin simplul fapt că nu s-a prezentat la bară la ședința de judecată. Acum imi promite că ”va fi bine de data asta”
Reclamantul a solicitat în Instanță prescierea unei datorii de 1400 lei care a fost preluată de noua Asociație de Proprietari de la vechea Asociație de Proprietari. O Asociație care în 2010 din 8 scări de bloc a fost scindată în 4 și 4 scări. Reclamantul a solicitat prescierea datoriei Asociației de Proprietari care nu-i calculase acele datorii. Instanța a decis să se prescrie și ne-a obligat la plata cheltuieli de judecata evident. Momentan suntem la stadiul la care reclamantul din procesul anterior ne-a cerut daune pentru prejudiciul de imagine mie ca Președinte și Asociației. Total absurd în condițiile în care el nu a dovedit că nu a fost dator; expertiza contabilă judiciară arătând în concluzia finală că datoria exista iar mie personal mi-a facut 6 plângeri penale neîntemeiate în decurs de 12 ani. Am fost cercetat de organele de poliție și la toate s-a dat NUP. Reclamantul este un procesoman care mă hărțuieste de 12 ani la acest mod. A actionat în Instanțe de 40 de ani de când locuiește în acest bloc pe toți administratorii și președinții acestui bloc. A făcut relamații, petiții și plângeri penale la mulți proprietari din bloc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:31, 22 Iunie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca aveti o situatie mai complicata - scindare as. prop., da, va recomand sa ramaneti la un singur avocat, dar tieti-va de el, adica in ziua programata sa-l chemati la judecatorie.
Altfel, in situatii normale, nu ar trebui angajat avocat, cand situatiile sunt clare si calculul penalizarilor este la zi. Trebuie sa respectati cerintele instantei in ceea ce privesc documentele cerute, iar dvs. ca presedinte, mergeti in instanta
si va notati toate aspectele procesului. Nu o sa va de-a cuvantul (nu aveti pregatire juridica), dar nu trebuie sa va deranjeze acest lucru.
In ceea ce priveste reclamagiul, asta este. Unii dezleaga rebus, unii merg la dans, alttora le place sala de judecata, unde auzi si te distrezi de tot felul de intamplari. La dvs. vechea asociatie a gresit ca nu i-a calculat penalizari si nu l-a actionat in instanta cand a trebuit si , iaca, acum se mai si supara ca i-ati stricat imaginea. Daca lucrurile sunt clare, dupa expertiza, nu va faceti probleme, dar de acum inainte trebuie sa aveti grija in sensul "tratarii" cu simt de raspundere la toate aspectele privind activitatea asociatiei - calcule corecte, termene respectate, adunari generale tinute in mod legal si cate si mai cate.
Acum, avocatul dvs. trebuie sa informeze instanta despre comportamentul de procesoman (adunati si probe) si s-ar putea sa i se intample ceva foarte neplacut, nu numai prejudiciu de imagine...
Ca mai doriti angajarea unui avocat - chiar nu va recomand, dar dvs. decideti !
Succes !
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2022
Adam Grecu, utilizator
Bună ziua!
Da, puteți sa vă mai angajați un avocat.
Cu stimă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc pentru sfaturi.
Da, situația este extrem de încâlcită de către acest bătrânel procesoman. Atât de încâlcită încât își pierde orice avocat sau judecător răbdarea cu acest dosar. Eu am strîns toate N.U.P-urile pe care le am și da, chiar avocata mi-a spus că s-ar putea chiar el reclamant fiind să o încurce, pentru toate această hărțuiri.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare ...pentru mansardare stoica_v stoica_v seful asociatiei de proprietari mi-a spus ...in treacat pe scara blocului despre mansardare, urmand sa ne intalnim a doua zi pentru a mi se expune problema. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la patrimoniul ... amiabil amiabil Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu privire la patrimoniul ce se imparte intre doua asociatii de proprietari, una nou infiintata prin scindarea de ... (vezi toată discuția)
Afacere 100% adaos comercial! peraspera peraspera Atat este profitul unor smecheri presedinti sau administratori de asociatii de proprietari (\"non-profit\"). Detin documentatie bogata. De ce nu ia nimeni in ... (vezi toată discuția)