avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA norme cod fiscal 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

norme cod fiscal 2010

Doresc interpretari juridice, fiscale , contabile sau de orice alta natura ale articolului 127 aliniat 2 indice 1 explicate si prin Normele metodologice ale codului fiscal astfel :

" Persoana fizica, care nu a devenit deja persoana impozabila pentru alte activitati, se considera ca realizeaza o activitate economica din exploatarea bunurilor corporale sau necorporale, daca actioneaza ca atare, de o maniera indepnedenta si activitatea respectiva este desfasurata in scopul obtinerii de venituri cu caracter de continuitate, in sesnul art 127 alin 2 Cod fiscal"

Intrebare? Cand o persoana fizica devine persoana fizica impozabila pentru alte activitati.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Antohe , Contabil 13:40, 31 Ianuarie 2010
senga a scris:

nu cade sub incidenta legii comerciale ci a legii civile

Nu sunt jurist dar din cate cunosc in sistemul nostru de drept partea comerciala a legii nu este decat o ramura a legii civile (asa cum sunt si succesiunile, etc.)

(3) Persoana fizică, care nu a devenit deja persoană impozabilă pentru alte activități... probabil incearca sa extraga din corpul mare al legii civile partea ce tine de ramura comerciala.
Intradevar neclaritatea apare la faptul ca nu se delimiteaza in timp si cantitativ lasand ca totul sa fie relativ. Greutatea zic eu cade in sarcina organelor fiscale intrucat ele sunt cele ce trebuiesc a demonstra relatia comerciala dintr-un pact civil.

Prin urmare au incercat sa restranga plaja de tranzactii neimpozabile dar nu au reusit zic eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Tva persoane fizice burceaneluta burceaneluta am vandut un teren in august 2007 si am cumparat un altul in aceiasi zi, pe care l-am vandut in mai 2008, imi poate da cineva o informatie referitoare la tva? (vezi toată discuția)
Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)