avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua !Test de paternitate în Germania...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua !Test de paternitate în Germania...

Bună ziua!
Pe scurt...în 2011 am divorțat . Copilul , pe atunci 6 ani a rămas la mine. Datorită condițiilor materiale ,in 2013, a trebuit să plec din țară și am discutat cu fostul soț, tatăl copilului , si a fost deacord ca el să se îngrijească de minor până am stabilitate. Imediat după plecarea mea m-a dat în judecată pentru abandon. Eu neavând posibilitatea să mă apăr , custodia i-a fost dată lui. Din 2014 până în 2018 l-am adus pe copil in vacanțe la mine , depindeam mereu de procura semnată de el cum că îl lasă. Precizez că el nu a stat nici macar o zi cu copilul , a fost dus la bunica lui ( mama tatalui) . În 2018 a semnat la notar pentru 3 ani (2018-2021) iar copilul a rămas la mine in Germania. În 2020 ,știind că se apropie data limită, i-am cerut tatalui să renunțe la custodie , să.l lase la mine pentru că era foarte bine. Răspunsul lui a fost halucinant , îl am încă in telefon, * RENUNȚ LA CUSTODIE DACĂ RENUNȚI TU LA CASĂ * . Bineînțeles că l-am dat în judecată si am obținut custodie comună. Văzând că nu mai poate obtine beneficii materiale , acum m-a dat iar în judecată.... cică copilul nu seamănă cu el , deci nu el este tatăl..
Eu și copilul suntem in Germania, aici am asigurare de avocat. Întrebarea mea este : pot să imi iau aici un avocat procesul fiind în România, la Deva? Nu am nimic împotrivă să facă testul , doar că aș vrea să îl facem aici în Germania . Eu muncesc aici , copilul e la școală in clasa a 11.a si nu ne permitem plimbări aiurea* . Mai este si faza că copilul este foarte bun , respectuos , învață foarte bine , s-a integrat perfect iar o astfel de veste ar putea avea consecințe grave , iar eu ca mamă mă simt stanjenită. El a precizat că nu a avut suspiciuni niciodată, doar acum că nu seamănă cu el și că copilul nu îl caută,i-a trezit suspiciuni...
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
Eu Cami Mika, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt sanse sa castige tatal custodia copilului? diana244 diana244 Buna ziua! Mama copilului a plecat cu prietenul cel mai bun al tatalui in chirie chiar inainte ca cei doi sa se casatoreasca. Copilul de cinci ani s-a mutat ... (vezi toată discuția)
Buna seara!! Danielaangiu Danielaangiu Băiatul meu este de 5 luni i italia cu tatăl lui având procura data de mine. Acum un moment am vb cu băiatul si la informat ca : tatăl lui se va duce in ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate. custodie cristina2710 cristina2710 Buna ziua. Sunt casatorita (in Romania) de aproape 3 ani de zile si locuiesc in Germania cu sotul si baiatul de 2 ani si jumatate (nascut in Germania). Din ... (vezi toată discuția)