avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Violare de domiciliu, injurii si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Violare de domiciliu, injurii si amenintari

Buna ziua! Din cauza unui incovenient produs pe baza unui loc de parcare public, care era liber si anume neplatit de nimeni, liber sa parcheze cine doreste, dar fiind trasat si numerotat ca fiind loc de parcare, am avut neplacerea sa am o altercatie cu vecinii mei care au reactionat foarte impulsiv si anume venind la usa mea, amenintandu-ma pe mine si pe mama mea, aducand injurii cat si amenintari cu moarte, spunandu-mi ca ma bate si ma omora, cat si a vrut sa ma prinda de gat si sa ma loveasca,amenintand ca imi va sprge masina etc.. ca apoi a dorit sa intre fortat in casa mea cu gand de cearta si cu gandul de violenta..fortat, eu am reusit sa inchid usa apoi a dat cu pumnii in usa si s-a impins in usa pentru a forta sa intre inauntru.. vreau sa depun o plangere care am inteles ca daca se adeveresc lucrurile va fi penala , in primul rand ar fi si niste martori, si acum vreau sa va intreb martorii intr-un caz penal vor fi obligati sa se prezinte la judecatorie pentru declaratii? Eu in instanta pot obtine daune morale atat eu cat si familia mea? Ne este frica sa mai iesim afara in sensul ca omul este efectiv ca si un psihopat.. si am dorii sa luam atitudine asupra lui cat si sotiei.. voi avea nevoie obligatoriu de un avocat pentru a ma reprezenta in instanta?
(Mentionez ca am apelat la 112 si au venit politistii la fata locului ) Agentul respectiv mi-a spus ca se poate auto sesiza si sa i sanctioneze din lunct de vedere contraventional sau sa depunem plangere si se va incadra la penal.. As dorii si o parere din parte unui expert, va multumesc!)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Exorcitus68, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Puteti formula plangere la politie pentru infractiunea de amenintare. Prin plangere solicitati si administrarea probei cu martori, pe care ii indicati. Acestia vor fi chemati la audieri la politie.
Depinde daca vor fi citati si in fata judecatorului, daca persoanele recunosc faptele, nu vor mai fi chemati.
Plangerea trebuie depusa in termen de 3 luni de la data savarsirii amenintarilor.

Va puteti constitui parte civila in procesul penal, solicitand daune morale. Trebuie demonstrat prejudiciul produs.

Sfatul meu este sa apelati la un avocat, cu care sa discutati in concret toate detaliile spetei si care va poate spune exact ce este de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa dovedesc ca sunt nevinovat doru08 doru08 Bună ziua ! Sâmbătă seara am fost la o pensiune împreună cu iubita și prietenii mei . Acolo fiind și fostul ei iubit cu alt grup de persoane. La ... (vezi toată discuția)
Vecin recalcitrant si daune din cauza acestuia SINEKT SINEKT Salutare ! Am 22 de ani si o sa va expun in continuare problema mea : In seara zilei de 8 decembrie 2009, am oprit in fata blocului pt. 5 minute, sa iau ... (vezi toată discuția)
Daune morale pt amenintare minor Lorena2 Lorena2 Buna ziua, Pot cere daune morale in instanta pt amenintari cu moarte atat mamei cat si bebelusului de 8 lunii?Pe scurt,am fost implicati (toata familia) ... (vezi toată discuția)