avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,eu si sotul meu dorim sa facem donatie catre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,eu si sotul meu dorim sa facem donatie catre copii(doi) ...

Buna ziua,eu si sotul meu dorim sa facem donatie catre copii(doi) casa si terenul unde locuim,Intrebarea mea este daca acest act de donatie poate fi anulat in situatia in care copiii sau numai unul dintre ei se va purta urat cu parintiisi nu-i va ingriji la batranete.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2022
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 12:52, 23 Iunie 2022
Bună ziua,
Da, ar fi un caz de revocare a donației pentru ingratitudine conform art. 1023 lit c din Codul civil când refuza donatarul/ donatarii să vă furnizeze alimente in caz de nevoie.
Ați putea însă să incheiati un contract de întreținere cu uzufruct viager in care sa obligați cei 2 copii sa vă îngrijească, daca acest lucru îl doriți
Multumesc, oricum il fac cu un contract de intretinere cu uzufruct viager. Vroiam sa stiu daca il pot revoca, Unul din copii nu se poarta frumos cu noi dar vreau sa le donez tot ce am eu cu sotul pentru faptul ca unui copil trebuie sa-i dai ceva cand este tanar, Ei doi nu au nici-o proprietate si vreau sa-i ajut..
Pana la urma ce doriți?
Sa le donați bunul sau sa fiți întreținuți?
Pentru ca sunt contracte total diferite.
La donație, le dați gratis, cadou, un imobil, cu intenția de a-i gratifica, actul fiind cu titlul gratuit.
La întreținere, ei sunt obligați sa va asigure îngrijire pana la deces, în schimbul imobilului, actul fiind cu titlu oneros. Practic ei plătesc casa, în timp, prin furnizarea de alimente, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte etc etc. Lucruri care costa.
Daca doriți să faceți întreținere cu uzufruct viager, da, puteți să desființați actul daca veți observa că respectivii copii nu va îngrijesc! Dar avem contract de întreținere, nu de donație!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. tatal meu ... Andrei 1990 Andrei 1990 Buna ziua, am nevoie de ajutor in urmatoarea speta. Tatal meu are drept de habitatie viagera in imobilul pe care l-a donat fratelui meu, insa sotia fratelui ... (vezi toată discuția)
Nerespectare act de donatie marinica71 marinica71 buna seara! sunt vaduv iar singurul meu copil a decedat si nu a avut copii. am hotarat sa las apartamentul prin donatie cu habitatie nurorii mele si unei ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)