avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am inregistrat gresit act aditional pt suspendare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am inregistrat gresit act aditional pt suspendare contract munca

Buna ziua. Am inregistrat gresit o suspendare de contract de munca deoarece nu trebuia sa-i fac angajatului respectiv acea suspendare, lucru ce am aflat mai tarziu. Am depus o adresa la ITM insotita de actul de anulare a celui anterior. Am aflat ca va veni ITM-ul in control. Problemele sunt: 1. Angajatul lucreaza 12 cu 12, 12 cu 24 si contractul e cu 8 ore/zi si 40/saptamana. 2-actele aditionale le-a semnat altcineva in locul angajatului. Cum sa rezolv aceste probleme cand vine un control de la ITM?
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 12:58, 23 Ianuarie 2010
Tocmai, daca angajatul a facut sesizare si a spus ca nu el a semnat acel act aditional.... atunci cei de la ITM au devenit suspiciosi.
Cu privire la cercetari, sigur ca politia va face cercetari in urma unei sesizari care poate veni de la inspectorii ITM sau de la angajat si va inainta dosarul cu o propunere corespunzatoare parchetului. Daca angajatul nu recunoaste semnatura de pe actul aditional sigur ca sunt suspiciuni de fals si uz de fals.

Cum poate sa-si dea seama cei de la ITM daca semnatura este sau nu a angajatului? .. Simplu....Fiecare societatea este arondata la un inspector. Inspectorul are dosare de societate in care sunt contractele de munca, cartile de munca ale angajatilor societatii respective. Cand vine un act aditional la inspector acesta il colationeaza la dosarul, contractul de munca al angajatului. Acolo printr-o simpla privire se pot observa diferente de semnatura, mai ales daca s-a facut o imitatie grosolana care iese in evidenta.
Este un exemplu de ceea ce s-ar fi putut intampla. Asta ar fi o ipoteza.......
radusava:
Usor de zis, greu de facut!
Ati fost vreodata la un ITM, stiti cum lucreaza?
Cand sunt la ghiseu sunt sute de oameni, inspectorul sa se duca sa verifice in arhiva semnaturile si apoi sa preia documentele?
Si asa sunt destul de blamati functionarii de la ITM!
Dar aici nu aveti dreptate!
Banuiesc ca nu trebuie sa modificati si declaratiile la gestionarii de fonduri care au fost depuse cu somaj tehnic pentru salariatul care a muncit de fapt ;) sau da...?!

Problema este cu somajul tehnic pe OUG 28/2009....pe perioada somajului tehnic nu ai voie sa tii la munca salariatul respectiv, iar ITM-ul vrea sa vada daca ati anuntat si inregistrat la ei in prealabil, intentia de trimite in simaj tehnic si alte aspecte....
inteleg prin 'declaratii la gestionarii de fondduri" : CAS, CASS, AJOFM.
La asta te referi @namiru, asa-i?

Intradevra, daca suspendarea a fost doar ca cat eronat e una, iar daca efcetiv persoaei i s-a suspendat contractul si i s-a platit doar indemnizatie de 'somaj tehnic', atunci trebuie facute declaratiile rectificative !
Da @grace_r, la cass, cas, somaj, finante, ma refer....ai dreptate.
Utilizatorul nu a mentionat in ce luna a fost situatia.

Alte discuții în legătură

Semnatura falsa pe contrac de munca erinfx erinfx lucrez intr-o scoala privata din octombrie.am fost anuntata ca pe baza actelor aduse de mine, mi-a fost inregistrata cartea de munca...numai ca... cu o mica ... (vezi toată discuția)
Greseala itm sau angajator ..... anamariamagdici anamariamagdici am ridicat cartea de munca de la itm ca intamplator imi trebuia o copie, oricum ele nu se mai tin acolo ci le pastram la domiciliu ca amintire, insa am o ... (vezi toată discuția)
La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost anunțați ... Lara34 Lara34 La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost anunțați ca o sa vina în control ITM ul.Si ni s a spus de către angajator sa mințim cu programul de ... (vezi toată discuția)