avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau sa vand apartamentul. Cumparatorul nu este in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau sa vand apartamentul. Cumparatorul nu este in tara si nu ...

Vreau sa vand apartamentul. Cumparatorul nu este in tara si nu poate face doua drumuri - unul pentru avans / precontract si altul pentru contractul final. Exista vreo modalitate prin care poate achita avansul fara sa fie nevoie sa vina in tara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:28, 27 Iunie 2022
Avansul se achita prin transfer. Nu e nevoie sa fie in tara. Problema e sa aiba cine sa semneze precontractul, presupun ca asta e intrebarea. Face o procura de reprezentare cuiva sau va achita pur si simplu, cu titlu de avans, o suma, prin transfer bancar. Dar este un risc pentru cumparator.
Pai sa nu faca 2 drumuri daca vrea sa vina personal sa vina sa incheie direct contractul.
O poate face si prin imputernicit.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Incheiere promisiune bilaterala de vanzare cumparare in lipsa cumparatorului mdutan mdutan Doresc sa semnez la un notar o promisiune bilaterala de vanzare - cumpararea a unui imobil pe care il detin. Problema este ca promitentul cumparator nu este ... (vezi toată discuția)
Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan karina silvia karina silvia Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de ... (vezi toată discuția)