avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna. Mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna. Mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea prevederilor ...

Buna. Mi-a fost retinut permisul pentru nerespectarea prevederilor legale privind depasirea autovehiculelor pe o perioada de 60 de zile. Insa in loc de amenda am primit doar avertisment. Toti celor care le-am povestit spun ca asa ceva nu exista. Legea spune ca pentru fapta savarsita primesti amenda contraventionala, puncte si se retine permisul. Imi puteti da un sfat?
Cel mai recent răspuns: Para81 , utilizator 12:17, 28 Iunie 2022
Nu, legea spune ca sanctiunea principala poate fi si avertismentul.

Articolul 95
(1) Încălcarea dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, altele decât cele care întrunesc elementele constitutive ale unei infracțiuni, constituie contravenție și se sancționează cu avertisment ori cu amenda ca sancțiune principală și, după caz, cu una dintre sancțiunile contravenționale complementare prevăzute la art. 96 alin. (2).
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2022
latka, moderator
Deci agentul a fost domn pana la urma. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara prietenei mele i a fost suspendat permisul..dar nu ... Ionmihail1 Ionmihail1 Buna seara Prietenei mele i a fost suspendat permisul..dar nu a luat amenda ci avertisment ... Cum e posibil? (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv alexxalexx alexxalexx Tip solutie: Admite in parte plângerea Solutia pe scurt: Admite în parte plângerea contraven?ională formulată de petent. Dispune înlocuirea sancţiunii ... (vezi toată discuția)