avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament in baza unei promisiuni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament in baza unei promisiuni bilaterale ...

Am cumparat un apartament in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare si am achitat pretul intreg. Firma de la care am cumparat a intrat in insolventa si nu am incheiat contractul de vanzare cumparare in forma autentică. Apartamentul este finalizat, racordat la utilitati si locuit. M-am inscris la masa credala. Intrebarea mea este daca in cadrul acestei proceduri exista posibilitatea sa pierd atat banii cat si apartamentul.
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 12:04, 29 Iunie 2022
Multumesc pentru raspunsuri. Ma interesa daca exista posibilitatea sa pierd atat banii cat si apartamentul.
Teoretic, nu. Practic, nu se stie niciodata ce se ascunde in spatele unor manevre comerciale. deocamdata aveti posesia si un pret achitat cu un antecontract autentic semnat. Chiar daca nu veti rezolva cu administratorul judiciar, nu vad cum o instanta v-ar putea refuza o hotarare care sa tina loc de vanzare. Multa bataie de cap, dar nu cred sa pierdeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitatea unei facturi cu un dezvoltator in faliment seti seti Ce se intampla cu un contract de vanzare-cumparare pentru un apartament insotit de o factura fiscala prin care cumparatorul se obliga sa achite contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare dezvoltator imobiliar ! stelutaalistar stelutaalistar Am incheiat cu un dezvoltator imobiliar un antecontract de vanzare-cumparare acum un an de zile pentru un apartament. Am platit atunci intregul pret si s-a ... (vezi toată discuția)