avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... In cazul in care vreau sa organizez un protest pasnic, ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

In cazul in care vreau sa organizez un protest pasnic, de ce ...

In cazul in care vreau sa organizez un protest pasnic, de ce acte am nevoie?
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 15:32, 29 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O cerere la comisia pentru adunările publice de la primăria din localitatea unde doriți să organizați protestul, conform legii 60/1991.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii, adunările publice - mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, competiţii sportive, procesiuni şi altele asemenea -, ce urmează să se desfăşoare în pieţe, pe căile publice ori în alte locuri în aer liber, se pot organiza numai după declararea prealabilă prevăzută de prezenta lege.
Pentru organizarea adunărilor publice solicitanţii se vor adresa, în scris, primarului unităţii administrativ-teritoriale pe a cărei rază urmează să se desfăşoare adunarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie protest smenboom smenboom Buna seara! Daca vreau sa protestez singur fata de calitatea sau inexistenta drumurilor din oras am nevoie de aprobare de la primarie?As vrea sa fac ... (vezi toată discuția)
Autorizatie protest antip2014 antip2014 Buna ziua, Am o neclaritate in legatura cu raspunderea legala pe care organizatorii unui protest o au in cazul in care in grupul de protestanti se ... (vezi toată discuția)
Cum fac sa continui protestul meu in piata universitatii ? Cornel Cojocaru Cornel Cojocaru Va rog sa-mi dati un sfat legal pentru a putea sa continui neamendat fundamentat in sustinerea revendicarilor mele in zona Universitatii ! Aseara am tot auzit ... (vezi toată discuția)