avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în următoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă ...

Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă : sunt cadru didactic și cu aprobarea Inspectoratului Școlar, doresc să îmi depun dosarul de pensie, în data de 1 iulie. Am anunțat secretariatul din luna martie și tot atunci am solicitat și plata concediului de odihna neefectuat. Am primit Decizia de încetare a activității cu data de 30 iunie, dar adeverința necesară la Casa de Pensii, se oprește la luna mai inclusiv, ceea ce, mă gândesc că va afecta calculul pensiei. Eu știam ca la încetarea contractului de muncă se achită toate drepturile salariale (ce se întâmplă cu diferențele salariale și hotărârile judecătorești? Cum le voi primi?) dar mi se spune că nu se poate și le voi lua lunar, până în septembrie! Ce se întâmplă cu sumele necuprinse în adeverință (retribuția pentru luna iunie și cea aferenta concediului de odihnă ? Am efectuat doar 19 zile din concediul de odihnă) ?Va trebui să cer o altă adeverință în septembrie după ce le voi primi, pentru a o duce la Casa de Pensii? Cum voi mai fi plătită dacă am încetat contractul de muncă? Și încă o întrebare, vă rog: cum se calculează zilele de concediu, având în vedere că am încetat contractul de munca în 30 iunie? Vă rog să mă sfătuiți! Vă mulțumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 30 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

2. Zilele de Co se calculeaza proportional cu perioada lucrata.

3. Adeveri nta trebuia sa cuprinda si data incetarii c.i.m. ... nu are cum sa se opreasca la luna mai ... nu are legatura plata cu adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc concediile de odihna neefectuate in cazul decesulului angajatului? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Ne confruntam deseori cu cazuri in care angajati aflati pe concediu de boala de cateva luni decedeaza sau vin si isi fac lichidarea in urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul pentru compensarea in bani a concediului neefectuat andradabest andradabest Buna ziua, As avea nevoie de lamuriri clare pentru urmatoarea situatie, intrucat nici la sediul ITM zonal nu am reusit sa primesc un raspuns clar. Despre ... (vezi toată discuția)