avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti un sfat, daca este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti un sfat, daca este posibil. Am ...

Buna ziua!
Va rog sa-mi oferiti un sfat, daca este posibil. Am parcat un automobil proprietatea mamei, intr-o parcare cu plata in Galati. Stiu ca conform regulamentului afisat, am 5 minute perioada de timp sa scot un tichet de parcare. In acest timp, cei de la Gospodaria Urbana, vin, imi pun mecanismul de blocare pe roti, fac poza si pleaca. Ma intorc la masina si constat ca autoturismul este imobilizat si sunt obligat la plata a 200ron ptr deblocare. Tichetul nu am mai apucat sa-l scot intrucat caracatita mi s-a pus imediat dupa plecarea de la masina, fapt constatat si de angajatii unui fast food in fata caruia am parcat, si carora le-am luat doua declaratii ( din pacate fara cnp, la alegerea lor). Am inlaturat singur roata de pe masina pe care a fost atasat dispozitivul tip "caracatita" si am schimbat-o cu cea de rezerva. Cum ar trebui procedat de acum incolo si ce recomandati? Nu intentionez sa platesc o amenda abuziva. Sunt legale blocarile rotii in perioada de 5 minute de la oprire? De ce nu se aplica amenzile asemenea contraventiilor din trafic cu proces verbal trimis acasa de instiintare a amenzii, fara indisponibilizarea autoturismului? Mi se pare un abuz imens ce este permis. Practic eu nu ma mai pot folosi de bunul meu, conditionat fiind de plata unei deblocari. Cine va fi tras la raspundere, eu conducatorul sau proprietarul de drept al masinii?

Mentionez ca pe geam am gasit lipit un bilet de la cei de la Gospodaria Urbana ce nu mentioneaza ora si minutul la care mi s-a aplicat aceasta masura de blocare a rotii. Ci doar data.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
Utilizatorcad6, utilizator
Cel mai recent răspuns: Utilizatorcad6 , utilizator 23:28, 29 Iunie 2022
Dispozitivul lor de blocare este intact. Urmeaza sa dezumflu roata si sa-l dau jos. Cum ar trrbui procedat ptr a-l returna proprietarilor?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2022
Utilizatorcad6, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocarea rotilor insotita de avertisment pentru care trebuie platit robert1989 robert1989 Buna ziua . Am o problema mai ciudata si as avea nevoie de cateva sfaturi din partea unor persoane care cunosc si inteleg legislatia mai bine decat o inteleg ... (vezi toată discuția)
Blocarea rotii csikicsaba csikicsaba In data de 17 februarie avand treaba in municipiul Turda am parcat autoturismul in centrul orasului unde erau locuri de parcare amenajate. Am cumparat si ... (vezi toată discuția)