avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Blocarea rotii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Blocarea rotii

In data de 17 februarie avand treaba in municipiul Turda am parcat autoturismul in centrul orasului unde erau locuri de parcare amenajate. Am cumparat si tichet de parcare pe care am marcat data si ora la care am ajuns si l-am expus la loc vizibil.
Dupa 30 minute cand m-am intors am avut supriza sa constat ca sunt blocate rotile de la masina iar in parbiz am gasit un PV de blocare a rotilor de la Politia Comunitara si o Nota de constatare eliberat tot de acestia.
Vreau sa va spun ca pe o raza de cel putin 500m nu exista nici un indicator care sa interzica din anumite motive parcarea sau oprirea, sau de atentionare asupra blocarii rotilor.
I-am chemat sa-mi explice si mie motivele si sa-mi deblocheze masina astfel incat sa pot parasii orasul ( aveam de facut inca 300km ca nu sunt din aceasta localitate) si atunci am aflat ca as fi parcat in statia de taxi care nu este semnalizat in nici un fel ( nu exista nici un indicator) si nici nu este mentionat nr de taxiuri pentru care ar fi. Cand i-am intrebat ca eu de unde pot sa stiu ca acolo este statie taxi raspunsul a fost ca este marcat cu inscrisul taxi pe carosabil dar din cauza mizeriei de pe carosabil ( un strat de un deget de praf si diverse deseuri) acest inscris nu este vizibil. Am si filmat cu telefonul mobil cele mentionate de mine si anume ca inscrisul de pe carosabil nu este vizibil, nu exista nici un indicator si ca am tichet de parcare valabil in momentul blocarii rotilor.
Deoarece nu am reusit sa ne intelegem iar eu trebuia sa plec am fost nevoit sa le achit taxa de deblocare in valoare de 100 lei ( nefiind din oras si neavand aceasta suma asupra mea a trebuit sa cer ajutorul unor cunostiinte ) pentru care firma respectiva a eliberat o factura si o chitanta in schimb cel de la Politia comunitara nu a facut nici un PV de contraventie.
Cum pot sa contest acest abuz al autoritatilor locale si care sunt pasii de urmat pentru recuperarea taxei de deblocare.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: csikicsaba , utilizator 06:15, 23 Februarie 2011
Foarte simplu; Va adresati cu o "Plangere" Judecatoriei Turda unde solicitati anularea P-V, si exonerarea de la plata amenzii si obligarea sa va returneze banii platiti ca sactiune. Dar plangerea trebuie introdusa in 15 zile de la data cand P-V de constatare si sactionare acontraventiilor a fost emis.:((
Sarcina probatiunii apartine organului din care face parte agentul constatator,dar este bine sa aveti si dvs,in afara imaginilor surprinse martori care sa confirme cele petrecute.
Problema este ca cel de la Politia Comunitara nu a completat PV de constatare si contraventie ci numai un PV de blocarea rotilor pe care nu este mentionat ca poate fi contestat.
Cum pot sa procedez in aceasta situatie si care sunt pasii de urmat ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de contraventie completat eronat ContSters195143 ContSters195143 Ma numesc A F , in data de 24.06.2010 am fost sactionat de catre politia comunitara pentru stationare in statia de taxi cu suma de 500 lei. Procesul verbal am ... (vezi toată discuția)
Blocarea roților autoturismelor în parcarea kaufland Laurwentiu Laurwentiu Buna seara!Este legala blocarea rotilor autoturismelor in parcarea Kaufland si perceperea unei taxe pentru deblocare?La intrare in parcare exista niste panouri ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa-mi oferiti un sfat, daca este posibil. am ... Utilizatorcad6 Utilizatorcad6 Buna ziua! Va rog sa-mi oferiti un sfat, daca este posibil. Am parcat un automobil proprietatea mamei, intr-o parcare cu plata in Galati. Stiu ca conform ... (vezi toată discuția)