avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, Sunt necăsătorit și am locuit cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, Sunt necăsătorit și am locuit cu concubinul 9 ...

Bună ziua,
Sunt necăsătorit și am locuit cu concubinul 9 ani, iar acum avem și un copil de 1 an jumate și ne-am despărțit. Ce pot face pentru a ma asigura ca ii va oferii copilului tot ce are nevoie? Pot face ceva notarial? Ce ma sfătuiți sa fac?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Marinela Zapciroiu , Avocat 12:43, 30 Iunie 2022
daca nu va avea grija de copil, il puteti actiona in judecata atunci
Casatorit sau nu aveti fix aceleasi drepturi si obligatii ca si celalalt parinte: exercitati in comun autoritatea parinteasca, decideti impreuna in interesul copilului, contribuiti in solidar la cheltuielile de crestere si educare.

In caz de neintelegere se apeleaza la instanta de tutela.
Bună ziua!
”Tot ce are nevoie” copilul îi puteți oferi ca părinți doar dacă există înțelegere, comunicare și bună-credință. Dacă vreți să reglementați în scris pentru a avea o siguranță, la notar vă duceți dacă vă înțelegeți cel puțin asupra aspectelor precum: autoritate părintească, domiciliul copilului, pensie de întreținere, program de legături personale. În cazul unor divergențe, aspectele anterior menționate se soluționează de către instanța de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor Justitiarul711 Justitiarul711 Pentru un copil, rezultat din relatii de concubinaj, se poate fixa pensie alimentara fara ca parintii sa se fii judecat pentru incredintarea minorului si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt însărcinată cu gemeni despărțita de tatăl ... mariamiha96 mariamiha96 Bună ziua, sunt însărcinată cu gemeni despărțita de tatăl copiilor, și dorim de comun acord sa păstreze fiecare câte un copil după ce se vor naște, ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor la notar Stoica Ana Stoica Ana Se poate desface o casatorie la notar daca sotii nu detin bunuri comune si cad de acord in privinta minorilor, respectiv, unul sa aiba tutela, celalalt sa ... (vezi toată discuția)