avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor la notar

Se poate desface o casatorie la notar daca sotii nu detin bunuri comune si cad de acord in privinta minorilor, respectiv, unul sa aiba tutela, celalalt sa plateasca pensie alumentara?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:14, 20 Ianuarie 2017
Da, se poate divorța la notar dacă soții se înțeleg asupra tuturor aspectelor.
Nu stiu ce intelegeti dvs prin tutela, insa la notar va puteti duce numai daca v-ati inteles ca ambii parinti sa exercite autoritatea parinteasca.
Locuinta copilului va fi la un parinte, pensie va plati celalalt.
Stabiliti clar programul de relatii cu minorul, sa nu apara neintelegeri.
Sotii pot divorta pe cale notariala daca sunt indeplinite cumulativ conditiile prevazute de disp.art.375 al. al.2 c.civ.
Art.375 al.2 .civ.
Condiţii
...................................
(2) Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi din căsătorie, din afara căsătoriei sau adoptaţi, dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. Dacă din raportul de anchetă socială rezultă că acordul soţilor privind exercitarea în comun a autorităţii părinteşti sau cel privind stabilirea locuinţei copiilor nu este în interesul copilului, sunt aplicabile prevederile art. 376 alin. (5).
.......................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul la notar Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.375 din Noul Cod Civil:,,Divorţul prin acordul soţilor poate fi constatat de notarul public şi în cazul în care există copii minori născuţi ... (vezi toată discuția)
Depunere acte divort fata stirea celuilalt sot- divort pe cale notariala Suruianu Suruianu Buna ziua!Exista posibilitatea ca unul din soti sa depuna actele de divort fara stirea celuilalt la un notar??In cat timp ar trebui sa vina citatia acasa?? (vezi toată discuția)
Divort Lorena13 Lorena13 Buna ziua Am o intrebare: Daca in urma unei casatorii a rezultat un copil minor, care va ramane la mama, unde se poate divorta cel mai usor? La Starea Civila ... (vezi toată discuția)