avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ...

Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil fără acordul meu sa fie trecut în certificat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 1 Iulie 2022

gi-jane2 a scris:

Pai nu aveti, deja aveti un tata in cettificat.
Initial faceti-i plangere la politie pt fals in declaratii.
Daca nu rezolvati problema, va trebui sa contestati in instanta recunoasterea paternitatii. Se va ajunge la test adn. Veti cere cheltuieli de judecata.
Testul nu e operație, nu il supuneti pe copil la nimic traumatizant.

La tata este liniuta, nu a fost recunoscut ptr ca nu a dorit, dar nu este a lui, crede ca îl mint în legătură cu o alta relație.
Eu am inteles a l-a recunoascut la notar si urmeaza sa i se schimbe certificatul.
Daca nu e asa, despre ce vorbim?

gi-jane2 a scris:

Eu am inteles a l-a recunoascut la notar si urmeaza sa i se schimbe certificatul.
Daca nu e asa, despre ce vorbim?

Am vorbit cu avocata mea și trebuie făcută o contestație la starea civila și dacă nu sunt de acord cu scrierea în dreptul căsuței,, tatăl,, poate depune dosar ptr paternitate.
Fără acordul meu nu l poate înscrie la rubrica tata.
Asta ar fi abuz în serviciu, asa a spus avocata mea.
O simpla declarație nu poate dovedi paternitate, daca vin 5 bărbați și toți declara, ii înscriem pe toți?
Este o inepție a justiției declarația, exista test de paternitate, nu are decât sa l facă sa se convingă ca nu el este tatăl.
Multumesc tuturor ptr răspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
parerea mea sincera, e ca trebuie sa va schimbati avocata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)