avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract de furnizare - tittlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Contract de furnizare - tittlu executoriu

Bună ziua! Este legal ori corect ca părțile să convină de comun acord într-un contract de furnizare ca acesta să constituie titlu executoriu? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 11:27, 4 Iulie 2022
Ca să fim mai exacți, pentru că ați dat doar niște detalii foarte vagi despre contractul de furnizare:

"Alte titluri executorii

(1) Sunt, de asemenea, titluri executorii şi pot fi puse în executare silită:

1. încheierile şi procesele-verbale întocmite de executorii judecătoreşti care, potrivit legii, constituie titluri executorii;

2. înscrisurile autentice;

3. titlurile de credit sau alte înscrisuri cărora legea le recunoaşte putere executorie.

Art. 639

Înscrisurile autentice notariale

(1) Actul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă, lichidă şi exigibilă constituie titlu executoriu. În lipsa originalului, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizată de pe exemplarul din arhiva notarului public.

(2) În cazul anulării de către instanţa de judecată a înscrisului autentificat de notarul public, răspunderea civilă a notarului public poate fi angajată numai pentru încălcarea de către acesta cu vinovăţie a obligaţiilor sale profesionale, urmate de cauzarea unui prejudiciu, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă.

Art. 640

Titlurile de credit

Cambia, biletul la ordin şi cecul, precum şi alte titluri de credit constituie titluri executorii, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute în legea specială."

Bună ziua! Este legal ori corect ca părțile să convină de comun acord într-un contract de furnizare ca acesta să constituie titlu executoriu? Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: imprumut nerambursat. mijloace de recuperare prin executare andrei73 andrei73 Anul trecut am creditat in repetate randuri firma la care eram angajat ca si director executiv. Toate aceste creditari le-am facut cu contract de imprumut ... (vezi toată discuția)
Titlu executoriu in baza unui contract autentic - incheiat la notarul public -judecatoria a admis incuviintarea executarii silite a debitorului, fara ca respectivul contract sa ... (vezi toată discuția)