avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. In urma trimiterii scrisorii medicale catre ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. In urma trimiterii scrisorii medicale catre MM, acesta ...

Buna ziua.
In urma trimiterii scrisorii medicale catre MM, acesta a refuzat emiterea dovezii pentru medicul de familie pt concediul de risc maternal.
Inafara de contestatie la ITM ce mai pot face eu in calitate de salariata gravida sarcina gemelara cu risc?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:44, 1 Iulie 2022
Pe langa ITM va mai puteti adresa si DSP
Medicul de medicina muncii nu are obligatia legala sa trimita o dovada la medicul de familie pentru existenta unui risc maternal.
Legislatia in vigoare mentioneaza obligatia medicului de familie sau a medicului specialist ginecolog de a emite concediu de risc maternal daca constata un ris pentru mama sau fat in urma unei examinari medicale.
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
si aici: [ link extern ]
Pentru tergiversarea medicului de familie in emiterea concediului de risc maternal puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am recomandare de la ginecolog pentru concediu de risc maternal, dar cei de la medicina muncii spun că e o aberație. cui trebuie să-i cer acest tip de concediu, cine îl acordă? Did27 Did27 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau mai multe informatii despre urmatoarea situatie. Sunt insarcinata in 5 luni si la ultimul control mi s-a dat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez in aviatie si sunt insarcinata. teoretic indeplinesc ... CrissDim CrissDim Buna ziua! Lucrez in aviatie si sunt insarcinata. Teoretic indeplinesc conditiile pentru a intra in concediu de risc maternal:vibratii, lucrat in timpul ... (vezi toată discuția)
Lipsa medic de medicina muncii pentru acordare concediu de risc maternal utilizator2015 utilizator2015 Buna ziua ! Am si eu o intrebare in legatura cu concediul de risc maternal . Am sarcina de 20 saptamani ,medicul meu ginecolog mi a dat o adeverinta si o ... (vezi toată discuția)