avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bunaziua. Lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bunaziua. Lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba ...

Bunaziua. Lucrez de pe 01.07.2022 si sunt in perioada de proba de 90 de zile. Desi ma aflu abia in a 4a zi de lucru, nu simt ca acest job pe care il am este potrivit mie. As dori sa incetez contractul de munca. Ar fi o problema faptul ca am lucrat prea putine zile? Mi s-ar putea respinge cererea de încetare a contractului de munca? Ar fi necesar preavizul, sau se poate fara preaviz, incetarea fiind de pe o zi pe alta? Mai mult, exista vreun risc la care sa ma supun daca incetez contractul dupa doar cateva zile de la inceperea serviciului?
Buna ziua,
Mai puteti astepta si vedea exact cum este, poate nu este asa rau cum pare la inceput...
Plus ca aveti destul timp sa va razganditi dupa, mai exact perioada de proba in care puteti pleca fara nicio problema legata de demisie, preaviz...

Art. 31, ali. 3 din Codul muncii-Legea 53/2003
Pe durata sau la sfârșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia.
Potrivit prevederilor Art. 31(3) din Codul Muncii Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba banu20 banu20 in perioada de proba poti sa-ti dai demisia fara preaviz? (vezi toată discuția)
Demisie maruska maruska sint in perioada de proba la o firma,am contract de munca.as dori sa plec pentru ca angajatorul nu isi respecta sub nici o forma obligatiile din contrct ... (vezi toată discuția)