avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am trimis prin comandă plătită printr-un site a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme ...

Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme cu mai multe firme de curierat un colet care nu a mai ajuns la destinatar. Unde trebuie să fac chemarea în judecată ,la judecătoria din raza domicililui a firmei sau la judecătoria de care apartin eu cu domiciliu ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat , Avocat 23:29, 6 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Regula generala cu privire la competenta teritoriala a instantelor este ca cererea de chemare în judecată se introduce la instanţa în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul pârâtul, daca legea nu prevede altfel. (art. 107 din Codul de Procedura Civila).

Prin urmare, instanta la care trebuie sa va adresati este cea din raza sediului celui impotriva caruia va indreptati. Totusi, in situatia in care va adresati cu cererea instantei din raza domiciliului dvs. si firma parata nu va invoca exceptia de necompetenta la primul termen, aceasta instanta va judeca in continuare cauza.

Va recomand, totusi, sa luati legatura cu un avocat care sa va ghideze in acest sens.

O seară frumoasă!

Cu respect,
Avocat Samuel Micula
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Actiune nouã: instanța competentã, transmiterea cererii racman13 racman13 daca vreau sa deschid o actiune noua unde voi depune dosarul la judecatoria sectorului de care apartine cel dat an judecata sau la judecatoria sectorului de ... (vezi toată discuția)
Intrebare fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com In ce zona este legal depus un dosar civil., zona reclamantului sau al paratului.,? la judecatorie. (vezi toată discuția)