avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de notorietate persoana decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de notorietate persoana decedata

Declaratie de notorietate

Declaratia de notorietate privind numele sub care era cunoscuta o alta persoana in societate - de fapt, persoana in cauza a aparut dupa o anumita varsta in acte cu porecla dobandita in timpul vietii, inclusiv in certificatul de deces - poate fi data de o ruda de gradul I, respectiv nepoata persoanei pentru care se da declaratia? Este neaparat nevoie de doua persoane care sa dea declaratia? Si daca da, este posibil ca cei doi martori sa dea declaratia in orase diferite? Mentionez ca persoana pentru care se solicita declaratia e decedata de 60 de ani, asa incat exista putine persoane in viata care sa o mai fi cunoscut personal.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
Marinara, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina.pricop , utilizator 13:20, 11 Iulie 2022
Nu s-a facut practic nicio succesiune nici dupa 1990, ci fiecare mostenitor, in functie de legile proprietatii care au aparut pe parcurs, au revendicat de drept parti din pamant, demonstrand filiatia prin actele de stare civila. Exista pentru unul dintre copiii bunicului mamei un act de notorietate din anii 60, fiindca si baietii sai erau cunoscuti sub cele doua nume. Vom vedea la notar daca poate fi cumva de folos. Si mai exista doua acte sugestive: actul de casatorie al fiicei lui, unde sunt trecuti ca parinti cu numele original si apoi actul dotal, din acelasi an, in care apar la parinti cu porecla.

irina.pricop a scris:

Nu s-au facut astfel de declaratii cand ati dezbatut succesiunea dupa bunicul? Ca presupun ca nu s-a dezbatut la deces ci abia dupa 1989. Stiu ca se cereau si poate regasiti declaratii mai vechi la notarul unde ati dezbatut. Ar mai fi o idee sa cereti la starea civila un document care sa ateste schimbarea graduala a numelui dar nu stiu ce si cat vor intelege cei de la starea civila avand in vedere ca nu sunt prea bine pregatiti

Am mari dubii ca nu s-au dezbatut succesiuni. Eu am facut niste zeci de revendicari pe cate legi ale porprietatii exista, dar la nici una nu am dovedit calitatea de mostenitor doar prin acte de stare civila. Mai verificati. Niste certificate de calitate de mostenitor se faceau, in cele mai multe cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare titlu de proprietate g3ograful g3ograful Buna ziua, Detin un titlu de proprietate pentru un teren agricol ce a apratinut unui unchi. Sotia si toate rudele acestuia au murit si nu exista mostenitori ... (vezi toată discuția)
Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)